Kungsbacka_Golf_Media_News

Variationen du aldrig tröttnar på

Susanna Björk Webbjournalist

Kungsbacka Golfklubb är med sina 120 hektar mark en av de största klubbarna i Sverige, och utan tvekan den största i Göteborgsområdet. Klubben är en mötesplats för golfspelare och golfentusiaster och stämningen är alltid på topp. Förutom att golfa kan du även äta på restaurangen som ligger i klubbhuset, eller göra både mindre som större inköp i en av Sveriges största golfbutiker.

Världsklass på spelarna

Kungsbacka GK är Kungsbackas äldste golfklubb och grundades tidigt på 1970-talet. Genom åren har de fostrat världsstjärnor såsom Fredrik Jacobson, Sophie Gustafson och Johan Edfors. För närvarande har klubben tre spelare i svenska golflandslaget, för pojk- respektive herrlaget. För seniorer abonnerar de på priset för ”årets seniorklubb” inom Göteborgs Golfdistriktsförbund, med 14 av 15 årliga vinster.

Klubben är verkligen en mötesplats för alla. Oavsett ålder och handikapp så kan man alltid förvänta sig att det finns människor på plats och aktiviteter igång.

– Det finns en tydlig idrottsprofil på klubben, till skillnad från många andra golfklubbar, säger klubbchef Andri Reumert.

Golfshop, konferens och spännande event

Utöver golf finns här även en restaurang och en stor golfshop, en av de större butikerna som finns på klubb i landet. Totalt passerar drygt 100.000 människor klubbhuset om året. För företag anordnar de konferenser med olika typer av upplägg och innehåll.

Under säsongen hålls olika evenemang, exempelvis golfveckan i juli eller i september när en stor välgörenhetsdag anordnas i samarbete med Daniel Alfredsson och många av hans lagkamrater från det OS-vinnande hockeylaget i Turin 2006. Snart är det dags för Kungsbacka GK Golfvecka, bjud med familjen för en härlig vecka.

Kungsbacka_golfvecka_media_news

Boka in din konferens hos Kungsbacka GK redan idag!

Kungsbacka GKs konferensrum kan bokas för heldag eller halvdag dag- som kvällstid och inklusive golf. Allt efter erakonferens önskemål. Konferenslokalen är standardutrustad med white board, internet, smart board, ljudanläggning, blädderblock och pennor.

Genom restaurangen beställer ni efter eget önskemål fika och lunch. Fikat
består av goda mackor eller bullar och lunchen serveras nere i restaurangen vardagar under vintertid, även helger under golfsäsongen. Läs mer om att ha konferens hos Kungsbacka GK här!

2400 aktiva medlemmar

Klubben är den största i Göteborgs kommun och en av de 20 största i Sverige med nästan 2400 medlemmar. Totalt finns det 36 hål, fördelade på tre banor. En 18-hålsbana, en niohålsbana och även en korthålsbana med nio hål. 18-hålsbanan är känd över hela Sverige och har gäster från norr till söder. Banan är speciell då den är väldigt varierad i sin utformning.

– Först spelar du i en parkmiljö och kommer sedan ner till seaside där banan ändrar karaktär. Plötsligt blir det vindpåverkan och du spelar i en pittoresk miljö där du ser ut över havet, öarna och småbåtar som guppar omkring. Sen är man helt plötsligt uppe i bergen och skogen bland klippblock och annat som är i vägen, skrattar Andri.

Denna typ av bana är svår att hitta någon annanstans i Sverige och hit återkommer gästspelare både en och flera gånger om året, de erbjuder variation du aldrig tröttnar på. Ständig utveckling och kvalitet står högt på klubbens agenda och omfattar såväl banorna som fastigheterna och den stora medlemsverksamheten.

Andri har spelat golf i 47 år och föddes i princip med golfbagen i handen. När han var två år fick han sina första klubbor men började spela först vid sex års ålder. I 15 år arbetade han som golfpro och i 16 år har han arbetat som klubbchef och går i år in på det 31 året i golfbranschen.

– Jag är egentligen utbildad sociolog och statsvetare men golfen fanns alltid där och intresset tog över, säger Andri.

Med ungdomarna i fokus

Kungsbacka GK satsar mycket på ungdomsverksamheten och arbetar aktivt med att rekrytera fler ungdomar till klubben. Hit söker sig duktiga ungdomar som vill utveckla sin golf tillsammans med tidigare landslagstränaren Marcus Håkansson. På bara 4 år så har antalet ungdomar som vill träna golf året runt och verkligen satsa på sin golf ökat från 13 till i dag nästa 70 spelare. Utöver Marcus Håkansson finns ytterligare 4 professionella tränare på klubben.

Spana in fler spännande event!

Kungsbacka GK

Skriv ut