ISE_media_news

Var säker inför nästa rekrytering – Kontrollera vem du anställer

Anna Karlström Webbjournalist

En rekrytering är dyr både sett ur tid och pengar. Anställs fel person kan kostnaden bli mångdubbelt större.

– Många tänker inte på vad som kan ske om det går fel. Är man medveten om riskerna är det väl värt att göra några extra kontroller före man anställer, säger Niclas Franklin, grundare av säkerhetsbolaget ISE.

Bakgrundskontroller vid rekrytering

Vid starten 2004 arbetade ISE enbart med utredningar, en del av verksamheten de har kvar än idag. Det kan handla om interna brott, oegentligheter på företag och hjälp vid civila rättsprocesser. I samband med detta började de fundera på hur man kunde förebygga brott utförda av anställda och började då arbeta med bakgrundskontroller.

De främsta uppdragen kommer i samband med rekrytering av personal för att säkerställa personerna inför en anställning.

Kan man verkligen lita på folk?

I länder som Storbritannien och USA har man arbetat med bakgrundskontroller länge. Men i Sverige har det inte funnits någon tradition av det.

– Man har kanske inte tyckt att det behövs, man tror man kan lita på folk och gå på magkänslan. Nu har man även här fått upp ögonen för bakgrundskontroller vilket jag tycker är bra, säger Niclas.

Folk luras när de söker jobb

En av anledningarna till bakgrundskontroller vid anställning är att kontrollera att de uppgifter den sökande har lämnat faktiskt stämmer.

– Det kan vara allt från att kolla så att den lämnade referensen faktiskt arbetar på det påstådda företaget till att den sökande gått på skolan de uppgett. Vi har sett fall där referenspersonerna är en kompis eller att betyg och examensbevis är köpta från nätet, berättar Niclas.

Bedöm ärlighet och trovärdighet

Niclas är tydlig med att det inte handlar om att folk som har något ofördelaktigt i bagaget ska stängas ute från arbetsmarknaden. Det handlar om att veta om dessa saker innan intervjuskedet så att ärligheten kan bedömas.

– Vet man att det finns något bakomliggande är det oftast mer intressant att se om personen talar sanning än vad personen faktiskt gjort, säger Niclas.

Den nya kriminaliteten

De flesta företag skyddar sig mot extern kriminalitet med allt från staket till lösenord och passersystem. Att förebygga intern kriminalitet är inte alls lika vanligt, berättar Niclas.

– I den nya kriminaliteten tar sig kriminella in på arbetsplatser för att komma över information och andra värden. Vet man vad man ska göra väl inne på ett företag kan det få förödande konsekvenser, fortsätter han.

Bakgrund inom polisen

På ISE har de flesta anställda en bakgrund inom kriminalpolisen. Det gör att de har sett mycket och vet vad folk är benägna att göra. De vet vilka stenar de ska vända på och vilka frågor de ska ställa, säger Niclas.

Även kombinationen av utredningsarbetet och bakgrundskontrollerna på ISE ses som en stor fördel.

– Vi jobbar med utredningar dagligen, vi ser vad som händer och förstår vikten i det. Vi kan dessutom följa trender kring brott och bedrägeri och på det sättet vara uppdaterade vid våra kontroller, fortsätter han.

Vill du vara säker innan du gör din nästa anställning? Kontakta ISE via mail på eller ring 031 12 42 00.

Hur vet du vem du anställer?

Läs mer om bakgrundskontroller från ISE


Skriv ut