Inre_styrka

Utvecklas som ledare med Leadership for life

Lisa Jagemark Webbjournalist

Har du inte tid att gå den där kursen i ledarskap som du drömmer om? Har du glömt av det mesta från din förra utbildning i kommunikation? Birgitta Sjöstrand lanserar audioprogrammet Leadership for life – ett utbildningsprogram med fokus på ditt personliga ledarskap, baserat på sex inspirerande ljudfiler som du kan lyssna på var som helst, utan att behöva åka iväg på kurs.

Inre styrka AB – utbildning inom ledarskap och kommunikation

Efter att ha arbetat i den finansiella sektorn utomlands, flyttade Birgitta Sjöstrand hem, vidareutbildade sig under två år och startade sedan eget. Hennes egen önskan att få nya insikter och förmedla dem, drev Birgitta att utbilda sig inom NLP, (Neuro-Linguistic Programming), coaching, ledarskap och kommunikation, med mera. Utbildningsföretaget Inre styrka AB har nu funnits sedan 2003 och utbildar, inspirerar och coachar chefer, ledare och entreprenörer.

Birgitta har nu tagit fram ett utbildningskoncept som du kan använda dig av när du vill. Det nya programmet heter Leadership for Life, och omfattar sammanlagt sex lektioner, som blandar olika effektiva tekniker för personlig utveckling. Det tog ett år att sammanställa programmet, som bygger på Birgittas egen kunskap från arbetet som utbildare och coach.

Kampanj24.se passade på att prata med Birgitta och ställa några frågor om den nya satsningen.

Varför har du skapat just ett audioprogram?

– Företag är så slimmade idag! Många har inte tid att att utbilda sig eller gå på en kurs i samma utsträckning som tidigare, berättar hon och hänvisar till audioprogrammets tillgänglighet.

Audioprogram – Leadership for life

Programmet är modernt utformat, utan onödiga upprepningar. Kunskapen motsvarar ungefär en veckas kurs, och går att antingen ladda ner direkt till datorn eller köpa som cd-skivor. Det finns också en övningsbok att använda till programmet.

Var har du fått inspirationen från?

– Mina egna och andras historier finns med, och både metaforiska och riktiga händelser. Programmet bygger på sex vanliga områden som dyker upp under utbildningar och coaching inom personlig utveckling och ledarskap, säger Birgitta.

Inre styrka arbetar mycket med chefer på olika nivåer, framför allt eftersom de verkligen tjänar på att lära sig mer om kommunikation och feedback, och hur den egna utvecklingen inte behöver stanna av bara för att du nått en viss position i karriären. Men Leadership for life passar inte bara dem:

– Det är ett program som vänder sig till chefer men du behöver inte vara chef för att ta del av det. Du är ändå ledare i ditt eget liv. Det kallas personligt ledarskap för att det handlar om din roll som ledare i din värld. De första fyra delarna passar alla människor, medan de sista två koncentrerar sig på ledarskap.

Personligt ledarskap och personlig utveckling

De fyra första delarna handlar om saker som vi alla möter i vår vardag; att hitta sin inre styrka, ny energi, att hantera negativa känslor och frustration, samt att bli så effektiv som möjligt. Att leda och motivera andra är de två avslutande delarna i programmet. Birgitta vill dock poängtera att det handlar om personlig utveckling och att hitta balans i vardagen, inte att avhjälpa verkliga psykiska besvär:

– Det här är ett program för friska människor, det löser inte problem som kräver en psykolog eller terapeut, men fungerar bra för de som vill se över sitt liv eller komma ur en viss situation.

Vad är det som gör att programmet skiljer sig från andra alternativ?

– Vad jag vet finns det inget liknande program på svenska idag!

Fortbildning var du vill, när du vill

Även om allt färre har tid att gå en kurs för att känna sig stadigare i jobbet och vardagen, finns det ändå många som kan stött på punkterna i programmet tidigare, på tidigare kurser eller inspirationsföreläsningar.

– Man kan vara supertaggad direkt efter en kurs, men två månader kanske det är svårt att få till förändringen som man hoppades på.

Hon berättar att programmet kan fungera som ett komplement till en tidigare utbildning, för att påminna sig om sådant som man lärt sig, som har inspirerat en, men som kanske fallit i glömska. Och att uppdatera sig genom att läsa artiklar på internet eller följa fortbildningsprogram på datorn kanske inte alltid är så lockande.

– Det finns många onlineprogram, men jag tror att folk är trötta på att sitta framför datorn, men att de ändå skulle vilja ta del av att schysst utbildningsprogram.

Kan man lyssna på programmet var som helst?

– Absolut, du kan lyssna i din fåtölj, i bilen på väg till jobbet eller på pendeltåget. Men det är inte som en podcast, du kan behöva pausa, reflektera och upprepa delar av programmet, för att verkligen få det att sjunka in, avslutar Birgitta.

 

Läs mer på hemsidan eller provlyssna på ett spår här!

Inre Styrka


Skriv ut