Lan_team

Foto: ©Anna Karlström

Upplev ”Tydligt Bättre” IT med LanTeam som IT-leverantör

Anna Karlström Webbjournalist

Effektiv IT-miljö helt anpassad efter era behov? LanTeam är IT-leverantören som engagerar sig, både för sina kunder och medarbetare.

Här finns alltid fokus på den personliga dialogen och kvalitén för kunderna. Jag fascineras även av medvetenheten på LanTeam och deras moderna tankesätt. Medarbetarnas trivsel och drivkraft avspeglar kvalitén i arbetet vilket lett till ett stort engagemang i kulturen på bolaget.

Vi vill vara ”Tydligt Bättre” för såväl kunder, medarbetare och leverantörer!

Framgångsfaktorerna

Jag träffar Magnus Pihl, Carina Liljeström, Henrik Guldhed och Anders Filipsson. De beskriver att framgångarna varit stora sedan ägarskiftet 2013, målmedvetna satsningar har givit resultat.

Jag frågar om de främsta framgångsfaktorerna och får tre tydliga områden där de ser konkurrenskraft och riktigt hög kvalitet.

Levererar efter kundernas behov

På LanTeam skräddarsys alla lösningar, berättar Henrik.

– Vi kommer inte med färdiga lösningar, vi sitter alltid ner tillsammans med kunderna och tittar på vilka faktiska behov som finns.

– Grunden finns där, fortsätter Magnus. Vi har en låda med pusselbitar skulle man kunna säga men bygger pusslet unikt för varje kund.

Att den skräddarsydda lösningen är det som levereras är för LanTeam en självklarhet.

– Vi jobbar med långsiktiga samarbeten och håller det vi lovar. Det är lätt att säga vad som kan levereras men att göra det är för många inte lika enkelt, säger Carina.

Full kontroll på hela kedjan

På LanTeam tar de sig an hela processen för varje kund, från första behovsanalys till leverans och support.

– Vi är unika med logistik- och serviceavdelning internt i huset. I dessa tider ska mycket automatiseras, för oss handlar det om att vi arbetar med människor, berättar Henrik.

Genom att äga hela processen själva ligger allt ansvar på LanTeam själva vilket är en roll de trivs med.

– Vi vet att det är vårt fel när det inte fungerar, men vi vet också att det är vår förtjänst när det fungerar, fyller Anders i med glimten i ögat.

Bra företagskultur skapar hög kvalité

Något man kanske inte reflekterar över men som gynnar lönsamheten i längden är kulturen på bolaget och investeringen i personalen. Här ligger LanTeam i framkant.

– Kompetensen är inte alltid det viktigaste om inte kulturen finns. Att alla känner engagemang, delaktighet och sitt värde är avgörande, berättar Carina.

– Vi blir starkare ihop, individen gör sig bättre i gruppen än vad han eller hon gör själv. Det är ju även något kunderna märker av i vårt samarbete, fyller Anders i.

Lan_team_2

Tjänster i molnet & på marken

Utbudet på LanTeam är brett och de arbetar med allt inom IT-infrastruktur.

– Näst intill alla verksamheter är idag beroende av IT-relaterade tjänster. Därav återfinns våra kunder i många olika branscher och offentlig sektor, berättar Anders.

LanTeam – En verksamhet på tre ben

  • Tjänster på marken Både konsulttjänster som resurs på IT-avdelningen eller på specifika uppdrag.
  • Tjänster i molnet Funktionella molntjänster och leverantörsoberoende hybridlösningar, optimerade och anpassade till kundens verksamhet.
  • Produkter och lösningar Kundanpassade lösningar inom produktförsörjning, licenser, datacenter, utskrift & dokumenthantering, IT-arbetsplats, finansiering och logistik

Vill du veta mer?

Kontakta LanTeam via mail eller 010 722 29 00.

Vill du uppleva tydligt bättre IT?

LanTeam


Skriv ut