kärleksvägg_paris_tolk

Tolkexpressen förmedlar rätt tolk till rätt person

Susanna Björk Webbjournalist

Tolkexpressen förmedlar tolkar inom de flesta språk som önskas. Sedan de startade för 3 år sedan har fokus alltid varit på att vara personliga och flexibla i sitt bemötande och tillgängliga för såväl kunder som tolkar. En förmedling som går in i detaljer och matchar varje uppdrag de får. Centralt beläget på Fjärde Långgatan har Tolkexpressen sitt kontor. 

Rätt tolk till rätt kund

Det ska vara enkelt att kontakta och boka en tolk hos Tolkexpressen. Efter första kontakt och bokning kan de para ihop rätt tolk med rätt kund. Bokningen är smidig och görs antingen via telefon eller hemsida. Nytt för våren 2016 är ett onlinesystem för bokning, snabbt och smidigt för både tolkar och kunder.

Det finns tre olika sätt att få tolkassistans på; via telefon, online eller att tolken kommer till kunden för ett fysiskt möte, allt för att tillgodose marknadens och kundernas behov. Genom att göra en grundlig bakgrundskoll på tolkarna kan de matcha ihop dem med rätt kund för att få bästa resultat.

– Vet vi exempelvis att det är ett barn inblandat så försöker vi hitta en tolk som är passande, så att barnet kan känna ett förtroende. Rätt tolk till rätt kund är våra ledord, säger grundare Nina Marinkovic.

400 tolkar i sin tolkpool

I sin tolkpool har Tolkexpressen resurser för att täcka de flesta språk och dialekter som efterfrågas på marknaden. Finns ingen tolk att tillgå för ett specifikt språk eller dialekt så efterlyses tolkar för just det språket. Med ett gediget kontaktnät är detta något som inte brukar ta särskilt lång tid. Lyhördheten utmärker Tolkexpressens sätt att arbeta. Just nu finns cirka 400 tolkar att tillgå genom Tolkexpressen.

– Vi har väldigt goda relationer med våra tolkar och vi vill att de ska känna en stark relation till oss. Ibland är det tuffa situationer som de möter, vi vill att de ska känna att de kan prata med oss om de mår dåligt, även om sekretessavtalet som de skriver under självklart alltid gäller. Vi vill finnas där för våra tolkar, säger Nina.

”Varför inte en tolkförmedling?”

Idén till att starta Tolkexpressen fick Nina, som är utbildad socionom, och hennes kollega Leila, utbildad beteendevetare, då de ville arbeta med människor och tänkte ”varför inte en tolkförmedling?”. Konkurrensen är hög, men så även efterfrågan som situationen ser ut i dagens samhälle. Genom deras nisch i att vara en tolkförmedling som snabbt, effektivt, flexibelt och personligt levererar tolkar för olika tillfällen och på olika sätt så har verksamheten skapat sig en enorm konkurrensfördel gentemot andra förmedlingar på marknaden. Kundkatalogen är bred och de arbetar med allt från myndigheter och institutioner till olika typer av företag inom näringslivet.

Tolkexpressen söker ständigt nya tolkar för att bredda deras repertoar, är du kunnig inom språk och vill arbeta med att hjälpa andra att förstå varandra?

Är ni i behov av tolk eller vill du arbeta som en? Ring 072 318 07 55, 031 78 80 755 eller skicka ett mail!

Tolkexpressen


Skriv ut