SKLicenssvets

SK Licenssvets – helhetslösning inom svets och rörentrepenad

Anna Karlström Webbjournalist

SK Licenssvets är ett familjeägt bolag med närmare 30 års erfarenhet inom svetsbranschen. 

SK Licenssvets arbetar med rörinstallationer i stora och mindre projekt för energisektorn, petrokemin, vattenreningsverk, pappersbruk och kylindustrin. De kan verka som en helhetslösning vid större entreprenadsarbeten och tar även på sig mindre service och underhållsarbeten. De beskriver sig själva som snabba och flexibla med konkurrenskraftiga priser.

Certifierade enligt EN 1090-1 och ISO 3834-2

Under kommande år ska certifiera verksamheten med ytterligare tre certifikat, 9001, 14001 och 18001, utöver de två, EN 1090-1 och ISO 3834-2, som de redan tillhandahåller för att ytterligare höja kvalitén.

De är måna om den individuella utvecklingen på bolaget och ser till att medarbetarna kontinuerligt utbildas och fortsätter förstärka sin kompetens.

Licenssvetsning i två verkstäder

SK Licenssvets har i sin utveckling inte nöjt sig med en verkstad inhouse i verksamheten. De har två.

– Vi har ju två separata verkstäder. I den ena jobbar vi med rostfritt och i den andra med det som är svart för att det inte ska bli kontaminerat.

Högre kvalité, konkurrenskraftigare priser och effektivare produktion

Att ha verkstäderna inhouse innebär högre kvalité, konkurrenskraftigare priser och en mer lättjobbat produktion. Att material och produktion kan anpassas exakt efter kundernas önskemål till skillnad från att välja bland färdiga alternativ är förstås ytterligare en uppskattad del från kund.

– Vi har ju allt här, all utrustning och alla hjälpmedel. Vi gör så mycket vi kan här innan vi åker ut på en arbetsplats vilket underlättar otroligt för både oss och kund, säger Christian Suopanki, VD.

Ett svetsföretag med erfarenhet

Det var Christians pappa Jarmo Suopanki som startade bolaget i slutet av 80-talet. Sedan bolagets start har det hänt grejer. Från att bara göre mindre jobb och servicearbeten på plats hos kunderna till att idag vara en heltäckande entreprenadfirma inom svets och rörinstallation.

– Vi har idag många stora jobb med upp till 50 medarbetare med på plats. Då etablerar vi en hel organisation med intern platschef, arbetsledare, kvalitetsansvarig, lager- och förrådsansvarig och så vidare.

Flexibilitet och kapacitet

Christian är dock noga med att benämna bolagets flexibilitet och att de på grund av möjligheten till stora jobb inte utesluter de mindre.

– Det är en stor styrka vi har, att vi är flexibla och snabbt kan växla om beroende på case och storlek. Ibland har ju våra kunder behov av mindre och ibland större jobb, då ska de kunna vända sig till samma leverantör.

SKLicenssvets2

Ramavtal med bl.a. Göteborgs Hamn, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och Preem

SK Licenssvets har som en av ett fåtal leverantörer ramavtal med flera tunga varumärken som Göteborg Energi, Göteborgs Stad, Göteborgs Hamn och Preem.

– Det är ett kvitto på att vi gör detta bra, det är vi stolta över, avslutar Christian.

Kontakta

Hör av dig till Christian via mail eller telefon 031 352 46 05.

Helhetslösning inom licenssvets och rörentrepenad

SK Licenssvets


Skriv ut