Scanmont

Scanmont – värmepumpar för alla behov & byggnader

Anna Karlström Webbjournalist

Scanmont startade verksamheten med att erbjuda tillbehör och verktyg för kyl- och värmepumpsbranschen. Sedan dess har inte mer än sex år gått men utvecklingen har varit enorm.

Jag träffar Anders Edvinsson som är försäljningschef på Scanmont. Vi pratar om allt från bolagets helhetskoncept till deras framtida vision.

Komplett leverantör till villor & fastigheter

Anders berättar att de i stort sett kan hjälpa vem som helst med en skräddarsydd lösning oavsett vilken typ av bostad eller fastighet man ska värma eller kyla.

Effektiv och kompetent support

Jag frågar Anders om Scanmonts främsta fördelar som samarbetspartner. Han beskriver att de är måna om att vara effektiva för sina kunder och utvecklar bolaget ständigt för att kunna möta kundernas efterfrågan.

– Dessutom har vi en riktigt vass support som är kunniga inom alla områden vi verkar. Även där försöker vi vara så snabba vi kan vilket vi ser är väldigt uppskattat, berättar Anders.

Stor utveckling på lite tid

Scanmont har gått från att vara ett företag som säljer installationsmaterial och tillbehör till att idag vara en mer komplett leverantör i branschen. Under 2012 började de sälja även värmepumpar och har under föregående år breddat produktkatalogen ytterligare.

– Nu har vi kompletterat vårt utbud ännu mer till att även sälja värmepumpar med luftluft, luftvatten, frånluft och olika typer av bergvärme, säger Anders.

Värmepumpar till fastigheter

Det utvecklade erbjudandet beskriver Anders är ett steg till att bli en mer heltäckande leverantör även i sortimentet för fastigheter. Bolaget nöjer sig inte där utan har ytterligare visioner för att vidare vara en än mer eftertraktad leverantör för fastigheter och industrier.

– Vi kommer expandera och ta in ytterligare kompetens för att kunna köpa in och sälja mer avancerade produkter och arbeta mer fokuserat mot fastigheter, säger Anders.

Välkända märken av hög kvalité

Scanmont tillhandahåller endast kvalitetssäkrade testade produkter av välkända varumärken. Produkterna är framtagna i samarbete med erfarna installatörer med lång branscherfarenhet för att kunna säkerställa kvalitén.

GREE är världens största leverantör av värmepumpar och tillverkar allt från luftluft värmepumpar till vätskekylare och allt däremellan.

Toshiba är ett välkänt varumärke som tillverkar luft-luft värmepumpar och beskrivs som både tysta och effektiva.

ComfortZone är en svensk leverantör av frånluftsvärmepumpar som är inne på andra generationen varvtals reglerade riktigt effektiva frånluftsvärmepumpar.

Energy Save är ett svenskt företag med en svenskutvecklad luftvatten-värmepump för både bostäder och större fastigheter.

Stibel Eltron är ett tyskt bolag som grundades  1924 som producerar och levererar pumpar för bergvärme och jordvärme.

Vill du veta mer?

Arbetar du inom VVS-branschen, som kyltekniker eller med värmepumpar? Kontakta Anders för att se hur Scanmont kan hjälpa er, maila eller ring 031 7881724.

Hitta din nya energipartner!

Scanmont


Skriv ut