plugga_distans_media_news

Plugga samhällsviktiga utbildningar på distans

Susanna Björk Webbjournalist

Expressa Utbildningscenter är en utbildningsaktör med inriktning på utbildningar inom den samhälls- och beteendevetenskapliga genren, uteslutande på distans. I utbildnings- och kurskatalogen finns både målgruppsanpassade och mer generella utbildningar. Från diplomerad integrationskonsulent/pedagog som Expressa var först i Sverige med att lansera, till kurser i konflikthantering och ledarskap. Målgruppsanpassade är de för att matcha samhällets och marknadens behov, men också för att förenkla för studenterna och ge dem möjlighet att lära sig mer om den målgrupp som intresserar dem mest, och som de sedan vill arbeta med. 

Förenkla eftergymnasial utbildning

Syftet och målet med verksamheten är att förenkla för vuxna människor som på grund av tidsbrist, behörighetskrav eller finansiella svårigheter måste prioritera bort en kompetenshöjande vidareutbildning. Utbildningarna är på avancerad nivå och värderas som eftergymnasiala. Då utbildningarna och kurserna är på distans utan några fysiska träffar är de formade för att kunna kombineras med andra studier eller annan heltidssysselsättning såsom heltidsarbete, föräldraledighet eller arbetssökning.

– Vi lever i en stressig vardag, oavsett sysselsättning, därför tror vi verkligen att det är en fördel att våra studenter slipper att infinna sig i ett klassrum en specifik tid. Vi tror att de uppskattar friheten i att arbeta digitalt och helt på distans, säger utbildningsansvarig Leila Dadgar.

Utbildningar återfinns som integrationskonsulent/pedagog, socialkonsulent, motivationskonsulent, samtalskonsulent, äldrekonsulent, ungdomskonsulent, beroendekonsulent samt inom ledarskap och handledning. Därtill finns kurser inom konflikthantering, för chef och ledare, behandling och missbruk, ungdomar i samhället samt åldrande och äldreomsorg.

Här kan du läsa mer om att plugga på distans.

Utbilda andra genom din egen webbkurs

På Expressa Utbildningscenter söker man ständigt efter nya sätt att sprida kunskap och de har därför skapat möjligheten för dig som besitter intressant och värdig kunskap att ge ut din egen webbkurs.

Innehållet i kursen bestämmer du helt själv, likaså priset på kursen och hur länge den ska vara aktiv. Med hjälp av Expressas nätverk kan du enkelt sprida din kunskap till tusentals personer och får samtidigt hjälp  med tips och råd samt att skapa och marknadsföra kursen. Genom att använda Expressa Utbildningscenters plattform för att skapa din kurs kan endast fokusera på det du gör bäst.

Skapa din egen webbkurs här.

Mycket goda relationer trots distans

Även om utbildningarna är helt på distans och kommunikationen endast sker via mail och telefon så är relationen mellan student och utbildare väldigt god. Utbildningarna handlar mycket om att reflektera, diskutera och tänka utifrån sina egna erfarenheter. Samtliga ämnen är sådana som berör människor på ett eller annat sätt och det är därför mycket tacksamt om studenter delar med sig av privata exempel.

– Var och en av oss kan varenda student vi har hos oss, man behöver inte sitta ansikte mot ansikte, det blir personligt ändå, säger Leila.

Recensionerna är många och goda; på hemsidan kan man läsa ett flertal från nöjda studenter.

”Tyckte först att distansstudier verkade lite konstigt men ibland är konstigt bra. Har lagt upp studietakten precis som jag ville och har fått stöd när jag har behövt. Håller fortfarande kontakt med min utbildare som vägleder mig i min nya roll och titel som Samtalskonsulent. Tummen upp”.

Läs mer och hitta en utbildning som passar dig!

Expressa Utbildningscenter

Skriv ut