JÅ_Gross_media_news

Foto: ©Anna Karlström

Revision & redovisning med glädje på J-Å Gross revisionsbyrå

Anna Karlström Webbjournalist

På J-Å Gross Revisionsbyrå i centrala Göteborg träffar jag Susanne Karjalainen och Eva Sjölind. De är båda auktoriserade revisorer och brinner för människorna bakom siffrorna. De berättar om sitt arbete med en passion jag inte hade föreställt mig.

”Bakom varje siffra finns en människa, det är ju en fascinerande tanke!”

 Engagemang och personlighet

När de beskriver arbetet med- och för kunderna är det engagemanget och personligheten som lyser igenom. De är måna om att skapa ett engagemang hos kunderna och att de, om de vill, ska förstå sitt bolags siffror.

– Relationen med kunderna i kombination med vår kompetens skulle jag säga är det vinnande konceptet, säger Susanne.

Gör det lilla extra

För att lära känna kunderna ännu bättre anordnas kontinuerligt kundträffar med bl.a. bio, mingel och föreläsningar. Ett bra sätt att samla kunderna i en kombination av informationsutbyte och nöje.

– Det har varit väldigt lyckat och kunderna har varit mycket positiva, säger Susanne.

En liten byrå med hjärtat på rätt ställe

Eva och Susanne är auktoriserade revisorer tillsammans med Jan-Åke Gross som startade byrån 1985. Utöver dem finns ytterligare 6 anställda på byrån som arbetar med revision, redovisning och administration.

De är övertygade om att de långa och nära kundrelationerna de skapat under sina år som anställda är en enorm fördel. För dem är siffror inte bara siffror.

– Vi sitter ju inte bara med siffror, vi jobbar ju med någons livsverk, säger Eva.

På väg mot digitalisering

Eva och Susanne ser ljust på framtiden och är väldigt måna om att förstå hur kunderna kan och vill arbeta framöver. I nära framtid hoppas de ta större steg mot digitaliseringen och håller sig uppdaterade om hur programleverantörerna tänker för att kunna ge kunderna tips och råd.

Nya kunder

Byråns kunder har förutom via rekommendationer och nätverk tillkommit då de önskat en mer personlig kontakt.

– Vi har kontakt med många kunder under hela året, inte bara vid revision. Vi finns alltid tillgängliga för konsultationsfrågor vilket kunderna uppskattar, säger Eva.

Förutom den personliga känslan har byråns mindre karaktär visat sig vara en fördel på flera sätt. Kunderna kan hos J-Å Gross Revisionsbyrå få redovisning och revision på samma ställe och de kan även bistå som konsulter vid andra ekonomiska frågor.

JÅ_Gross_redovisning_medianews

Delar av personalstyrkan på J-Å Gross Revisionsbyrå.

Revisorn kan vara lönsam

Eva och Susanne berättar att det vanligaste felet många mindre företag gör är att inte skilja på likvida medel och intäkter på rätt sätt. Hur mycket pengar som finns på banken betyder inte samma sak som hur bra företaget går. Genom detta missar många företag sina utdelningsmöjligheter och vad man kan göra för att optimera nettoavkastningen.

– Siffror går inte att ändra men genom nya tankesätt kan man framöver se vad som kan göras bättre för bolagets utveckling, berättar Susanne.

Varmt välkommen

På J-Å Gross är alla välkomna på ett förutsättningslöst möte utan förpliktelser, ring 031-81 72 60.

– För kunden är ekonomin kanske bara ett nödvändigt ont, vi tycker det är fascinerande och jätteroligt, avslutar dem med ett skratt.

Boka ett kostnadsfritt möte!

J-Å Gross Revisionsbyrå


Skriv ut