QLS_9

Foto: ©Anna Karlström

QLS arbetar uteslutande med kommunikation av högsta kvalité

Anna Karlström Webbjournalist

Quality Solutions går de efter grundvisionen att du bör vara väldigt nischad för att göra det du gör så bra du kan. Och det är just vad de gör, de har riktat in sig helt på kommunikationslösningar. Här investeras all kompetens i nätverk och kommunikation vilket genererar riktigt hög kvalité på lösningarna de tillhandahåller. 

– Man kan inte heta Quality Solutions och inte ha kvalité i allt man levererar. Det vi gör ska vara oklanderligt, inleder Fredrik Sandberg, grundare och VD.

Kommunikation som spetskompetens

– Alla system företag använder idag kräver kommunikation. Servrar och programvaror tillför ingenting om man inte kan kommunicera med dem, fortsätter Fredrik.

QLS levererar anpassade lösningar för kundernas faktiska behov.

Garanterade lösningar

De flesta bolag som går in och tar helhetsansvar arbetar ofta med kommunikation som en bisyssla. På QLS är all kompetens samlad kring kommunikation vilket syns i kvalitén.

– Här får de vad de betalar för, lovar vi en lösning är det vad de får.

”Det är enkelt att jobba med oss”

QLS arbetar annorlunda. Här har kunderna kontakt med samma person från första kontakt till design och produktion av system. Detta gör att kunden kommer nära affären vilket också sätter hög press på kompetensen på bolaget

– Det är betydligt kortare vägare hos oss jämfört med de flesta, konstaterar Fredrik.

Erik beskriver att det inte spelar någon roll vem som svarar när man ringer QLS.

– Alla har samma höga kompetens och kan snabbt lösa problemet.

QLS_1.NEF

Vad säger kunderna?

”Vi har anlitat QLS sedan starten och är mycket nöjda med deras expertkompetens inom nätverk och kommunikation. De har räddat oss många gånger och jag kan rekommendera dem ’alla dagar i veckan’.”
– Pål Annerström, White arkitekter AB

”QLS otroliga erfarenhet och insyn i olika företags verksamheter gör att de är utmärkta bollplank inom vitt skilda områden! Väldigt flexibla och duktiga felsökare när det krisar.”
– Oscar Brännudd, WoltersKluwer Scandinavia

”Fantastiskt bra support, mycket kompetent och kunnig personal.”
– Lars-Gunnar Nihlman, Grums Kommun

” Med QLS känner vi oss alltid trygga, i både nya projekt och incidenter vet vi att vi är i goda händer. Det känns skönt då nätverk och kommunikation är avgörande för oss.”
– Keijo Sörfolk, WoltersKluwer Scandinavia

“Alltid tillgänglig expertis med fokus på kundens behov.”
– Patrik Friberg, Intersport Sverige

Anpassad lösning med de bästa produkterna

Anledningen till QLS uppkomst var längtan efter valmöjligheterna. Grundarna blev trötta på de större bolagens restriktioner och ville gå sin egen väg.

– Jag ville använda mig av de produkter som fungerade bäst för lösningen, inte enkom de vi hade avtal med. Idag bygger vi lösningar utifrån de produkter och system vi menar fungerar bäst, säger Fredrik.

Levererar vad som skapar värde för kunderna

De samarbetar både med stora tillverkare men allt oftare mindre och mer nischade bolag då de är väldigt kompetenta på de produkter de tillhandahåller.

– I mindre bolag hoppar vi gärna på tåget tidigt! Vi har ofta samma filosofi, kan man inte sälja en lösning eller produkt bara baserat på sitt namn eller märke gäller det att leverera funktioner, kvalitet och pris som överträffar konkurrenterna. Aerohive är ett klockrent exempel på en sån tillverkare, som vi ofta använder i våra wireless-lösningar, säger Fredrik.

Driftsäkerhet av högsta prioritet

Sedan starten har QLS prioriterat stabilitet och funktion i lösningarna de levererar. De är medvetna om kommunikationens värde och ruckar aldrig på driftsäkerheten.

– Utan kommunikationen stannar allt. I stort sett alla våra lösningar designas med redundans där vi kan lösa eventuella defekter under drift. Ingen enskild del ska någonsin kunna fallera och orsaka ett totalt driftstopp, säger Fredrik.

Inmätningar analyserar behoven

Intresset för trådlösa inmätningar har ökat markant och att tjänsten finns inhouse på QLS ses som unikt.

– En trådlös inmätning innebär en detaljerad analys på plats för att se vad som verkligen behövs, berättar Erik. Det ger ett kvalitativt underlag för skapa en riktigt bra design och kan även användas för att verifiera att man fått den funktion man köpt.

Inmätningarna kräver avancerad utrustning och hög kompetens vilket är mycket eftertraktat på marknaden.

– Vi gör detta även på konsultbasis åt andra företag då deras kunder eftersöker det, avslutar Fredrik.

Vill du veta mer?

Kontakta Fredrik Sandberg, 070 307 06 80, eller Erik Gunnarsson, 070 307 16 69.

Vill du ha en kommunikationslösnig med garanti?

QLS | quality Solutions AB


Skriv ut