Priortiet_finans_sponsring

Prioritet Finans ger småföretagare en andra chans

Susanna Björk Webbjournalist

I Sverige finns många stora bankfinansierade fantastiska företag. Bland de mindre småföretagen som inte har någon finansiering vill Prioritet Finans finnas tillhands och ge dem en andra chans. Att företagen inte är bankfinansierade eller har det finansiellt tufft kan ibland bero på att de har någon betalningsanmärkning, inte betalat moms eller sin skatt i tid. Prioritet Finans bistår även företag i en expansiv fas med likviditet, likväl stora som små. Allt från mindre summor till flera miljoner per månad. Det som främst driver Prioritet Finans grundare och VD, Nils Wiberg, är att han brinner för att svenska företag ska kunna driva sina verksamheter utan likviditetsstörningar och därmed skapa fler affärer och arbetstillfällen.

Störst på fakturaköp

Prioritet Finans är ett bankoberende finansbolag och är störst i Sverige på fakturaköp, långt före sina konkurrenter. Med 4000 årliga kunder köper de fakturor för över 6 miljarder kronor varje år. Fördelen för deras kunder är att Prioritet Finans tar över hela kreditrisken, kreditbedömer alla sina kunders kunder, finns tillhands för juridisk assistans och har en utbetalningshastighet på mindre än en dag.

– De företagare vi har som kunder behöver inte ta kreditrisken och då gör de aldrig någon förlust, säger Nils Wiberg.

De tre största anledningarna till att Prioritet Finans startade med sin factoringverksamhet för drygt 15 år sedan var att de vill göra Sveriges småföretag starkare via förbättrad likviditet, de trodde på att den gode företagaren alltid ville göra rätt för sig och på att alla hade rätt till en andra chans. Värdegrunder som lever vidare i företaget än i dag.

Fördelaktiga mervärden

Mervärde för kunden kan delas upp i fyra olika delar där den första är att Prioritet Finans tar hela kreditrisken. Den andra är att kunderna kan ringa och diskutera potentiella affärer med nya kunder där de får värdefull input om företag runt om i hela Sverige. Den tredje är den juridiska assistansen, vilket innebär att Prioritet Finans kan bistå med hjälp och rådgivning vid juridiska komplikationer. Den fjärde är kundvården av Prioritets Finans kunders alla kunder.

– Vi är mycket mer än ett traditionellt factoringbolag som innebär pengar in och pengar ut. Tillsammans med de andra delarna av värde för våra kunder så reder vi även ut så att våra kunders kunder är glada och nöjda. Totalt är vi 60 medarbetare som arbetar aktivt för att säkerställa våra kunders likviditet, säger Nils Wiberg.

Integration och idrott

Prioritet Finans brinner för integration och idrott. På grund av detta har de ett aktivt sponsringsarbete med idrottsklubbar runt om i landet. Därtill har de byggt och driver framgångsrikt Prioritet Serneke Arena i Göteborg, den största multisportanläggningen i Norden.

– Vi ser idrott mycket som integration där människor möts. Man lär sig vad som är rätt och fel, hur man ska behandla sina medmänniskor. Idrotten är väldigt fostrande på det sättet och vi är stolta att vara en del av detta integrationsarbete, avslutar Nils.

Har du svårt med likviditeten?

Prioritet Finans


Skriv ut