aveny_ogon_media_news

Ögonklinik med kompetens och teknik i framkant

Anna Karlström Webbjournalist

Precis som namnet avslöjar kan vi mitt på Avenyen i centrala Göteborg besöka Aveny Ögonklinik. Med metoder, behandlingar och utrustning av högsta kvalitet samt kompetent och erfaren personal, är Aveny Ögonklinik framstående i branschen.

Kvalité i varje ögonblick

Kliniken grundades 2009 av två ögonläkare. En av dem, Dr. Hossein Shams, är kvar i verksamheten och driver den medicinska och tekniska utvecklingen. Kliniken erbjuder allt från ögonundersökningar och plastikoperationer till laserbehandlingar och refraktiv kirurgi i samarbete med Memira.

– Våra behandlingar innebär en ökad frihet i vardagen för patienter som begränsats av sina synfel, säger Jonathan Berggren, klinikansvarig på Aveny Ögonklinik.

Ögonläkare med lång erfarenhet

Hossein beskriver noggrant och med passion de olika behandlingarna som utförs. Hossein har arbetat som ögonläkare i över 25 år och har bland annat med sig erfarenheter som vårdenhetsöverläkare och främresegmentschef på Sahlgrenskas Universitetssjukhus Ögonklinik i Mölndal.

Han har sedan han blev ögonkirurg sett stor utvecklingspotential på marknaden och har på den egna kliniken alltid värdesatt den tekniska utvecklingen och kvalitet.

– Den tekniska och medicinska utvecklingen går ständigt framåt och har lett till allt effektivare och säkrare metoder. Vi vill erbjuda våra patienter det bästa och modernaste som finns ute på marknaden, säger Hossein.

Moderna behandlingar

Ambitionen har de hållit fast vid och lyckats bra med. Företaget utvecklar verksamheten både i form av nya tekniska metoder, fler kompetenta medarbetare och nya spännande samarbeten. Kliniken har tidigare i år även blivit kvalitet- och miljöcertifierade enligt ISO för att ytterligare säkerställa kvalitén på kliniken. Med inställningen att aldrig känna sig helt nöjda eller fullärda har Aveny Ögonklinik alltid något nytt i kikaren.

Gråstarrsoperationer med laser

Med ambitionen att alltid utveckla verksamheten är det nu stora nyheter på gång på Aveny Ögonklinik. Gråstarr eller katarakt som det också heter, är en av de vanligaste behandlingarna på kliniken och för att optimera kvalitén och höja säkerheten vid bland annat dessa gråstarrs operationer har kliniken nu investerat stort i ny modern teknik i form av en lasermaskin.

Unik metod för gråstarr

I och med denna behandlingsmetod är Aveny Ögonklinik en av tre kliniker i Norden som erbjuder denna moderna behandling. Metoden tillåter operatören att med hjälp av laser ersätta flera moment av kirurgin, som tidigare gjordes med handhållna instrument och ultraljud, med högkvalitativ precision av lasern. Behandlingsmetoden blir skonsammare mot ögat, vilket i sin tur leder till en snabbare rehabiliteringsprocess.

Varmt välkommen till Aveny Ögonklinik

Du kan söka till Aveny Ögonklinik genom remiss via vårdcentral eller optiker, det går också bra att ta kontakt med kliniken via telefon för tidsbokning eller mer information om deras behandlingar och priser. Aveny Ögonklinik har samverkansavtal med flera landsting och försäkringsbolag samt avtal med Region Halland där de opererar vårdgarantipatienter för bland annat gråstarr.

En ögonklinik med kvalité

Aveny Ögonklinik


Skriv ut