MP Trailer Media_News

MP-T reparerar trailers för säkerheten på vägarna

Anna Karlström Webbjournalist

MP-T är en fullfjädrad verkstad för service och reparationer på tunga & lätta efterfordon och trailers. När kunder ringer med akuta fel får de hjälp av en servicebil direkt på plats inom ca 30 minuter. 

Utvecklingen i företaget har gått snabbt. På bara 3 år har de gått från två anställda i varsin servicebil till att idag även har en egen verkstad och 9 anställda. Jag frågar nyfiket vart framgångarna kommer ifrån.

– Vi gör allt, vi är snabba och vi håller hög kvalité, konstaterar Per, Mats och Anders som jag träffar i verkstaden på Bulyckevägen 3 i Göteborg.

Verkstad som gör allt

I verkstaden görs i stort sett allting. Här finns en stor verkstad med allt som kan tänkas behövas för alla reparationer. Allt från bromsbyten och renoveringar både in-  och utvändigt till att i dagarna färdigställa en totalrenovering på en trailer.

– Detta är en specialbyggd trailer som går för Volvo. Där har vi tagit isär allt på hela trailern, vi har lagt nytt tak, nya kapellsidor, blästrat ramen, lackat om hela trailern, bytt all el, golv, väggar, allt i bromsväg & hela luftsystemet.

Använder trailern som lager

Merparten av delar och reservdelar till de flesta fabriker ligger idag inte på lager hos den som bygger. Nästan allt ligger på trailers och förväntas komma fram i tid. När detta krånglar kan det medföra extremt stora kostnader, då är det viktigt att vara på plats med rätt grejer snabbt, berättar dem.

MP Trailer Media News

Ackrediterade att släcka tvåor

MP-T är även ackrediterade för att släcka tvåor på tunga efterfordon, anmärkningar vid kontrollbesiktning som kräver efterkontroll. Att bli ackrediterade kräver stora investeringar men är absolut värt det konstaterar killarna som ser en stor uppskattning hos kunderna.

– De slipper momentet att åka till bilprovningen igen. När vi är klara då är bilen klar och de kan ta ut den i trafiken igen, säger Anders.

– Det är ju betydligt smidigare att göra reparation och kontroll hos en ackrediterad bilverkstad som finns i närheten istället för att åka tillbaka till besiktningsstället, fortsätter Mats.

Det lilla extra för kunden

På MP-T är de måna om kunderna och arbetar hela tiden för att höja kundnöjdheten. Bland annat genom att;

  • Vara tillgängliga dygnet runt och året om med jouren som oftast är på plats inom en timme.
  • I den mån det går hjälpa kunder som har vägarna förbi direkt på plats.
  • Erbjuda besiktningstider i verkstaden varje vecka.
  • Ha samarbete med tvätthallen bredvid vilket ger kunden möjlighet till tvätt i anslutning till service och reparationer.
  • Kunderna alltid kan vara säkra på att någon svarar, svarar inte första man kopplas du vidare till någon som är tillgänglig.
  • Inom kort även börja med service på husbilar, lätta- och tunga lastbilar.

Varmt välkommen förbi om något krånglar eller varför inte bara snacka lite över en kopp kaffe. Det går också alltid bra att ringa 070-295 41 22 eller maila.

Välkommen till oss för service & reparation

MP-T


Skriv ut