Hamed

Min dröm när jag kom till Sverige var att lära mig språket och skaffa ett arbete

Jag heter Hamed och kommer från Iran. Jag kom till Sverige via Turkiet för ca. 2,5 år sedan. I mitt hemland arbetade jag som plastsvetsare och körde lastbil samt har tränat Judo hela mitt liv. 

Hade jag inte kommit i kontakt med Integrationspoolen och fått deras mentorskap i mitt arbetssökande är jag övertygad över att jag inte idag hade haft ett seriöst arbete hos en proffsig arbetsgivare som Steinbrenner & Nyberg.

Drömmen har gått i uppfyllelse

Idag har jag ett arbete här i Sverige och tack vare arbetet känner jag mig fri idag. Jag kan börja planera för mig och min flickvän, kanske även våga tanken på att bilda familj. Integrationspoolen AB och Steinbrenner & Nyberg AB har betytt allt för mig.

Min dröm när jag kom till Sverige var att lära mig språket så fort som möjligt och skaffa mig ett chaufförsarbete. Och idag har den drömmen gått i uppfyllelse så nu fokuserar jag på att arbeta hårt samt jag börjar träna Judo igen på en svensk klubb nästa månad.

”Arbetet gav mig hoppet tillbaka”

När man inte arbetar utan bara söker arbete samtidigt som man försöker lära sig språket och hur allt fungerar i Sverige är det jobbigt psykiskt. Men när man får chansen att jobba löser det massa saker så som att jag är van att leva av mina egna pengar. Gillar inte att få bidrag utan vill tjäna mina egna pengar. Min svenska utvecklas mycket bättre nu när jag arbetar, mycket tack vare jag har bättre självförtroende och att jag träffar massa svenskar varje dag tack vare jobbet.

Integrationspoolen

Integrationspoolen arbetar med att koppla ihop personer som är nyanlända och har fått uppehållstillstånd i Sverige med företag som söker personal och som samtidigt vill vara med och göra något för samhället.

– Genom vårt företag Kontorsbemanning Sverige AB har vi flerårig erfarenhet från rekrytering och personaluthyrning. Vi  är experter på att matcha arbetssökandes kompetens med företagens behov. Vår nya systerverksamhet Integrationspoolen är nu ett eget och tydligt affärsområde säger Glenn Älveblad, VD på Kontorsbemanning.

Kontaktnät är ofta avgörande

– Vi har ett stort kontaktnät i Göteborgs näringsliv som vi vill nyttja till att hjälpa personer som Tashin. Som bemanningsföretag anställer vi och hyr sedan ut dessa personer under en avtalad ”integrationsperiod” i samarbete med Arbetsförmedlingen och våra kundföretag, berättar Anders Karlander, en av initiativtagarna till Integrationspoolen.

Målet är att efter en ”integrationsperiod” via oss möjliggöra permanenta anställningar direkt hos arbetsgivarna. Det finns ofta en initial osäkerhet hos arbetsgivarna som vi på Integrationspoolen kan överbrygga. Ur både ett individ och samhällsperspektiv måste det gå fortare att komma ut i arbete än vad som är fallet just nu, fortsätter Anders.

Mångfald, kompetent personal och skillnad i samhället

Kontakta Anders Karlander, Johan Lemser eller Olof Morichetto via integrationspoolen.se

Gör skillnad för både bolag och individ

Integrationspoolen


Skriv ut