Ekman_Ekonomi_Media_news

Foto: ©Anna Karlström

Lär känna redovisningsbyrån Ekman Ekonomi

Anna Karlström Webbjournalist

– ”Vi jobbar med det andra tycker är så himla tråkigt. Vi tycker däremot att det är jätteroligt”, säger Katarina Ekman, VD på Ekman Ekonomi AB, med ett skratt. 

Jag träffar Katarina, Marie, Karin och Eszter som alla jobbar som redovisningskonsulter på Ekman Ekonomi. Vi pratar om allt från kundrelationer och kundnöjdhet till kvalitetsarbete och ständig utveckling.

”Vi har väldigt kul med våra kunder”

Den goda gemenskapen på kontoret smittar av sig på relationen med kunderna.

– Vi tycker verkligen om våra kunder, de är jättegulliga och vi pratar och skrattar jättemycket tillsammans, säger Katarina.

Men det är inte bara glädjen och de goda relationerna som gör att befintliga kunder stannar kvar och nya tillkommer. Personalen utbildar sig kontinuerligt för att erhålla hög kvalité och kunskap. De besitter en bred kompetens och kvalitén på arbetet är mycket hög.

Ekman Ekonomi har även ett stort nätverk med pålästa revisorer och vassa jurister att tillgå i de fall det krävs.

Katarina Ekman

Ekman_Ekonomi_Katarina_1– Att få jobba med ekonomi och människor samtidigt gör detta till det roligaste man kan ägna sig åt, enligt mig. Att jag dessutom lär mig nya saker varje dag och att vi utvecklas tillsammans är en underbar kombination.

Kollegorna beskriver Katarina som en stor inspirationskälla och bra chef då hon låter personalen växa. Hon har en mycket bred kompetens som de andra ser upp till och lär sig mycket av. En riktigt bra dag får hon arbeta med bokslut, skatter och ägarfrågor.

Marie Lilja

Ekman_Ekonomi_Marie– Efter att ha jobbat i en koncern älskar jag att jag här träffar nya företag hela tiden. Jag ställs inför nya utmaningar vilket gör att jag ständigt utvecklas. Mina favoritämnen är fastighet- och koncernfrågor.

Marie beskrivs som mycket professionell och med glimten i ögat. Hennes största fördel är hennes analytiska förmåga som driver bolaget och kunderna framåt.

Karin Larsson

Ekman_Ekonomi_Karin– Jag trivs jättebra i min roll här. Jag uppskattar verkligen att vi är prestigelösa mot varandra och hjälper varandra framåt. Jag brinner för redovisning och redovisningsfrågor.

”Hypernoggran och en perfektionist när det kommer till siffror”, säger kollegorna om Karin. Hennes styrkor är att hon ser till att allt blir gjort och är inte rädd för att ifrågasätta kunderna för att få rätt resultat.

Eszter Kulcsár

Ekman_Ekonomi_Ester– Jag ser en väldigt stor utvecklingspotential hos Ekman Ekonomi och skulle aldrig vilja byta jobb. Att vi dessutom har riktigt roligt tillsammans är en stor bonus. De områden jag tycker bäst om är skatter och förändringar i skattelagstiftningen.

Eszter imponerar på sina kollegor då hon kom till Sverige från Ungern för fem år sedan. Där arbetade hon som jurist men har i rekordfart utvecklats i sin roll som redovisningskonsult och har mycket kvar att ge.

Auktoriserad redovisningsbyrå

Ekman Ekonomi är en fullfjädrad auktoriserad redovisningsbyrå genom SRF Konsulterna. När vi pratar om vad som särskiljer dem från andra byråer blir svaret  tillgängligheten och deras förmåga att anpassa sig efter kunderna.

– Vi anpassar oss efter kundens behov. Både när det gäller hur mycket hjälp de behöver men också inom vilka områden, säger Marie.

Alltid kunden i fokus

De beskriver att de i stort sett alltid finns tillgängliga för kunderna och alltid försöker se saker ur deras synvinkel.

– Det kan va allt från att jobba tidiga morgnar och sena kvällar till att svänga förbi kunderna och hämta materialet om de inte är möjlighet att skicka in eller komma hit med det, säger Katarina.

Vill du också bli en del av Ekman Ekonomi? Hör av dig på 031- 29 44 60!

"Räkna med oss!"

Ekman Ekonomi AB


Skriv ut