Frölunda kulturhus

Kulturupplevelser skapar möten på Frölunda Kulturhus

Anna Karlström Webbjournalist

På Frölunda Kulturhus brinner de för att göra kulturen tillgänglig för alla människor. Genom engagemang, delaktighet och öppenhet skapas en välkomnande känsla som direkt känns när du stiger in genom entrén. Frölunda Kulturhus är en plats du vill återkomma till.

Ett kulturhus där alla är välkomna

Frölunda Kulturhus är ett inbjudande hus med ett gediget programutbud som skapas av kreativa kulturproducenter m.fl. som är lyhörda för besökarnas önskemål. Här finns allt från festivaler med rootsmusik och figur- och dockteater till drama- och målerikurser, konstutställningar och samhällsdebatter.

Sommaren på Frölunda kulturhus

I sommar händer det mycket på Frölunda Kulturhus – alla är välkomna att umgås, leka och hitta på aktiviter från sommarens programutbud. Vad sägs till exempel om att:

  • Kom på Poesi-picknick
  • Träffa Joxelina och Cykel
  • Skapa en egen träskulptur
  • Nycirkus-workshop med Cirkus Unik och testa på akrobatik, pyramider, att gå på lina, jonglering och kanske luftakrobatik!
  • Mängder av musikupplevelser, t.ex. A Tribute to Bob Marley och Hawkins Hawaii Trio

Badhus, bio, gym och sport mm

Frölunda Kulturhus är ett inbjudande hus med ett gediget programutbud. Här finns allt från festivaler med rootsmusik och figur- och dockteater till drama- och målerikurser, konstutställningar och samhällsdebatter.

I huset finns även bibliotek, bio, gym, simhall, sporthallar och samarbeten med lokala föreningar, studieförbund m.fl.

– Vår bredd är väldigt unik, det vet vi inget annat kulturhus i Sverige som har, säger Biljana Antonijevic, marknadsansvarig.

Är kulturen viktigare än någonsin?

Kulturen är idag en viktig ingrediens till att alla personer i samhället, oavsett bakgrund, ålder, etnisk tillhörighet eller religion ska känna tillhörighet. På Frölunda Kulturhus bjuds det in till oväntade möten som är svåra att nå på andra platser.

Här kan kvinnan i päls gå på tedans med rastlösa ungdomar på ett sätt som aldrig sker annars. Hit är alla välkomna.

– Kultur är viktigt, vi möts, pratar och lär känna varandra. Det har alltid varit viktigt men idag känns det extra aktuellt. Både för att integrera nyanlända men också integrationen mellan olika stilar, här möts alla sorter och det är så himla kul, berättar Biljana och Annika.

Ett hållbart koncept

Redan när Frölunda Kulturhus startade 1980 fanns en vision om en mötesplats som skulle bidra med välbefinnande genom kultur, engagemang, och kunskap. En verksamhet som skulle präglas av ett nationellt såväl som internationellt perspektiv med stort fokus på barn och unga.

– Jag blir så otroligt stolt, detta är något vi brinner för än idag och vartenda ord stämmer fortfarande, berättar Annika Perfjell, enhetschef.

Välkommen till Frölunda Kulturhus

Till Frölunda kulturhus är alla välkomna – kom som du är och ta med vem du vill!

Här är alla välkomna!

Frölunda Kulturhus


Skriv ut