Pange_Restylane_Hudvård_Media_news

Klinik Pangea skapar effektiv och naturlig skönhet med Restylane

Anna Karlström Webbjournalist

Det var kärleken till estetiken i kombination med mötet med varje enskild människa som fick Madeleine Gunnarsson att skola om från sjuksköterska och barnmorska till att starta Hudkliniken Pangea. Madeleine berättar om allt från den ökade efterfrågan på att förbättra kroppens yttre till hur enkelt rynkor kan reduceras och läppkonturer fyllas genom den naturliga skönhetsprodukten Restylane.

Vill du utbilda dig inom skönhetsbranschen finns flertalet kurser i skönhet.

Ökad efterfrågan på att förbättra det yttre

Från början var arbetet på kliniken koncentrerat till injektioner av Restylane, men konceptet har utvecklats och idag kan du göra allt från estetisk och traditionell hudvård till massage, hårborttagning och fettreducering. Idag finns Pangea i Uddevalla och Lysekil och Madeleine beskriver hur efterfrågan ökat och att det idag blivit mer accepterat att ta till det som finns på marknaden för att förbättra sitt yttre. Madeleine betonar flertalet gånger under intervjun vikten av att förbättra det du redan har och inte att förändra.

– Tidigare var det hysch hysch kring att injicera och förbättra lite. Idag är det mycket mindre tabu och mer legalt att ta del av utbudet, säger Madeleine.

Hög kvalité med stor säkerhet

Med lång erfarenhet, avancerad teknik och kompetent personal skapas hög kvalité med stor säkerhet på kliniken. Det är Madeleine själv som genom studier och känsla för trender fortsätter utvecklingen av behandlingsmetoder och nöjer sig aldrig med den kunskap hon besitter. Mest troligt är att det är dessa delar som gjort att kliniken fått så gott rykte och att kunderna återkommer.

– Det finns till och med kunder som reser från Franska Rivieran, det får man väl se som ett kvitto på nöjda kunder, säger Madeleine.

Naturlig skönhet med Restylane

Klinik Pangea har sedan starten gjort injektioner med Restylane och kunderna har sedan dess blivit mer medvetna om vad de är ute efter. Madeleine beskriver att näst intill alla kunder är ute efter en naturlig skönhet och att Restylane då är effektivt utan att resultatet ser överarbetat ut. Produkten är en svensk uppfinning som är utvecklad genom forskning och vetenskapliga tester och var den första fillers-produkten i världen att produceras utan animaliska tillsatser.

Restylane är en gel som som till 99 % består av kroppsegna ämnen och liknar kroppens egen hyaluronsyra. När produkten injiceras tillförs ny fräsch hyaluronsyra så att t.ex. ålderstecken mildras eller slätas ut. Galderma är företaget bakom produkten och har varit en samarbetspartner till Pangea sedan starten.

– De är otroligt skickliga och jag känner mig trygg med dem. De har funnits i 20 år och det har gjorts över 28 miljoner behandligar med Restylane världen över vilket indikerar på en kvalitetsstämpel, säger Madeleine som har injicerat Restylane sedan starten.

Vem som gör dina fillers?

Branschen är idag helt oreglerad när det kommer till injektioner och vem som helst kan i dagsläget öppna en salong och injicera fillers. Madeleine belyser hur bra hon tycker det är att Galderma är restriktiva med vem som får göra Restylane-injektionerna som enbart säljer sin produkt till kliniker med utbildad personal och med anställda läkare eller sjuksköterskor. Det finns många olika fillers på marknaden idag och det finns en stor risk med att outbildade personer utför fillersbehandlingar vilket kan få allvarliga konsekvenser.

– Det är viktigt att kunden själv gör aktiva val och för sin säkerhet kolla upp kliniken och personalen innan behandling. En billig fillersbehandling som utförs av en oseriös behandlare kan få allvarliga konsekvenser och kan bli dyrt att rätta till, säger Madeleine.

Restylane används för estetiska behandlingar som t.ex. släta ut rynkor, forma läppar eller få tydligare konturer. En injektion finns kvar i kroppen i minst sex månader och upp till ett och ett halvt år men är inte permanent vilket ger kunderna en stor valfrihet.

Ta kontakt med Klinik Pangea för rådgivning eller behandling på telefon 0522-14120 eller boka tid online.

Förbättra ditt yttre med naturliga resultat

Klinik Pangea


Skriv ut