jan_tern_personbasta_media_news

Jan Tern hjälper dig hantera stressen och nå dina mål

Anna Karlström Webbjournalist

”Hur ökar vi antalet Vinna-vinna situationer så att individen känner välbefinnande och presterar på topp” – Det är med den visionen som Jan Tern och företaget Personbästa AB arbetar med att stärka företag. När individen mår bra både fysiskt och psykiskt, det är då prestationen kan vara som högst, säger Jan.

Tips och trix för att minska stress

För att bemöta faktorerna som får oss att prestera sämre fokuserar Jan på att minska stressen och öka måluppfyllnaden. Han har skrivit böcker om båda ämnena och erbjuder föreläsningar och workshops kring att både förstå och minimera stress samt använda kraftfulla tekniker för att nå sina uppsatta mål.

Om du vill ha mer individuell hjälp kan en god idé vara att hitta en coach.

Boken 26 timmarsdygnet uppkom i och med en oväntad kommentar, en psykolog som sa:  ”Om du visste hur många som kommer till mig som har skrattat sig in i väggen.” Han menade då att många människor kan känna stor arbetsglädje och lojalitet samtidigt är det inte ovanligt med prestationsbaserad självkänsla.

Här kan du lära dig med om metoder och verktyg för stresshantering.

Psykologens namn var Hans Blücher och han blev även medförfattare till boken 26 timmarsdygnet. En bok om stresshanteringen och vikten av att minimera stressen för att öka kreativiteten och effektiviteten. Stress kan i vissa former vara bra, den har fått oss människor att överleva som art och den kan få oss att öka vår effektivitet och inspiration. Det är när stressen blir långvarig som den sätter käppar i hjulet och blir negativ för människans sätt att verka och vara. Föreläsningarna i stresshantering handlar om hur man kan prestera bättre än idag genom mindre psykisk och fysisk belastning i form av stress.

Behovsanpassade föreläsningar

Jans föreläsningar om både stress och målstyrning är till viss del behovsanpassade och samtidigt väldigt kostandseffektiva, faktiskt helt gratis om man köpt ett visst antal böcker. Jan menar på att han med böckerna lämnar något mer efter sig och att när han lämnat föreläsningasalen har han ökat insikten om hur deltagarna kan förändra sin vardag till det bättre.

Genom konkreta metoder och effektiva tekniker arbetar Jan med att skapa action hos kunderna så att de verkligen får ut något konkret och användbart av föreläsningarna. Till skillnad från många andra föreläsare som arbetar med att förklara hur det är idag och kanske målar upp en ultimat bild över hur det borde vara arbetar Jan med orden vad och hur.

– Vad behöver göras och hur gör vi det så att du och din organisation verkligen förändras, frågar Jan.

Alla Jans föreläsningar slutar med en övning som syftar till att komma igång på riktigt inte bara i tanken. Jan påpekar dock att innan du gör något bör du alltid ha ställt dig frågan ”Varför?”. Får du inget bra svar på frågan ”Varför ska vi göra detta?” blir det svårt att skapa engagemang och då är det bättre att satsa tid och resurser på något annat.

Uppföljande workshop

Efter en föreläsning känner många behovet att fortsätta resan de just påbörjat, för att fördjupa sig mer i utvecklingen är nästa steg en workshop. Då kombineras effektiva och snabba lösningar med långvariga metoder som implementeras i organisationen. Genom detta föds ny energi och många andra problem kan lösas per automatik.

En workshop är helt anpassad efter organisationen och ger svar på de frågor som uppkommit vid första föreläsningen genom gemensamma övningar och praktiska metoder. Det är viktigt för Jan att följa upp efteråt för att bemöta utfallet och resultaten. Han brinner för att se människor växa och resultaten har kommit därefter, kunderna återkommer och många av de nya kunderna tillkommer genom rekommendationer från tidigare nöjda åhörare.

De mätbara resultaten har genererat goda resultat och grupperna har kunnat visa stora förändringar i rätt riktning. En av föreläsningsdeltagarna säger:

– Vi hade glädjen att njuta av ett energigivande föredrag av duktiga Jan Tern! Om ni någonsin får chansen att lyssna på denna inspirerande man, ta den!

 

Köp 50 böcker - få en gratis föreläsning!

Personbästa


Skriv ut