music_artist_media_news

Hjälper unga artister att nå sina drömmar

Anna Karlström Webbjournalist

Att arbeta med unga artister, se dem utvecklas och hjälpa dem nå sina drömmar är vad som driver Terry Spicer och Emmy Blomkvist på Dreamworld. De arbetar med att på flera plan coacha unga artister för att få dem att lyckas i musikbranschen. Idén om ett mentorskap kommer ursprungligen från när Terry själv skulle bli artist då han kände att han saknade ett stöd som detta.

”Vårt mål är att de ska nå sina drömmar.”

Mentor för unga artister

På Dreamworld arbetar Terry och Emmy med att utveckla unga artister genom att ge dem verktygen som krävs för att lyckas i musikbranschen. Terry beskriver att det handlar om så mycket mer än att ha en bra röst och att de både skapar förståelse för vad som krävs men också är med och utvecklar dessa delar.

– Det handlar om allt från röstcoaching och att uppträda framför en publik till att skapa en hemsida, fota artistbilder och hitta en strategi i sociala medier.

Ser du sången som en hobby och önskar att utveckla din röst utan att bli professionell artist är du också välkommen till Dreamworld.

Känslan och uppträdandet

När jag som novis i branschen frågade om skillnaden mellan de som är riktigt bra på att sjunga och de som blir superstjärnor var svaret självklart från Terry.

– Det handlar om känslan och uppträdandet.

Du kan ha världens vackraste röst men om det inte finns en trovärdighet och känsla bakom kan du inte skapa kontakt med din publik och de kan inte relatera till dig som artist, fortsätter han.

Därefter beskriver han vikten av uppträdandet. Han lyfter världsartister som Michael Jackson och Beyonce som verkligen skapar något extra när de uppträder som visar på skillnaden mellan de som är riktigt bra på att sjunga och de som blir superstjärnor.

Är den mentor som saknades

Drömmen om att jobba med ungas musikaliska utveckling startade med en önskan när Terry själv ville bli artist.

– Jag vet vilket stöd detta hade varit för mig, det är det som gör mig så engagerad och passionerad i det jag gör. När jag hör dem berätta om sina drömmar kan jag verkligen relatera till dem och känna igen mig.

Terry är född och uppvuxen i USA och har själv stått på scener världen över men skulle aldrig byta bort det mot vad han gör idag.

– Jag har levt min dröm, nu vill jag ge den möjligheten till någon annan.

Musikbranschens stora förändring

När jag frågar Terry om utvecklingen i musikbranschen vet han knappt vart han ska börja. Han beskriver att musikbranschen de senaste 10-15 åren har förändrats helt och att möjligheterna idag är oändliga.

– Idag har man vad som krävs för att komma in i musikbranschen själv. Du behöver inte gå genom ett skivbolag, those days are over.

Alla möjligheter med sociala medier

De lyfter också vikten av sociala medier idag och beskriver att även världsartisterna använder sig av sociala medier för att nå ut med sin musik. Men det räcker inte att bara finnas där, du måste veta hur du ska göra och vad du ska posta.

– Med rätt material kan din video bli viral och sedd av 2 miljoner människor inom 24 timmar, du måste bara veta hur, avslutar Terry.

Följ dina drömmar!

Dreamworld


Skriv ut