eco_online_media_news

Har du också pärmar fyllda med gamla säkerhetsdatablad?

Anna Karlström Webbjournalist

Många företag sitter fortfarande med säkerhetsdatablad i pärmar. De kan ha svårt att hänga med i förändringarna i lagstiftningen och har inte alltid den senaste versionen av säkerhetsdatabladen för sina produkter. Personalen får då också svårt att komma åt dokumentationen och få en överblick över vilka kemikalier de exponeras för. 

EcoOnline har skapat ett webbaserat system för kemikaliehantering och är en innovativ och unik aktör i branschen.

Webbaserad lösning för smidig hantering av kemikalier

EcoOnline är ett IT-företag som hjälper verksamheter att underlätta arbetet med säkerhetsdatablad. Via EcoOnlines webbaserade lösning får verksamheter automatisk uppdatering av säkerhetsdatabladen direkt från sina leverantörer. All dokumentation är också samlad på ett ställe och är tillgänglig för alla i verksamheten.

Hjälper kunder som hanterar kemikalier

Med hjälp av EcoOnlines lösning kan verksamheter enklare följa lagstiftning och effektivisera administrationen kring kemikaliedokumentationen. På så sätt säkerställer de att alla medarbetare har en säkrare och tryggare arbetsplats att gå till.

– Vi ligger hela tiden i framkant, vi utvecklar vår kompetens och vi uppdaterar våra system när det kommer nya lagkrav. Vi anpassar givetvis också systemen om kunderna kommer med önskemål, berättar utbildningsansvarig Caroline Larsson.

Sprider kunskap och samlar kompetens

Då EcoOnline har ett stort engagemang för att sprida information om miljö, farliga kemikalier och kemikalielagstiftning så anordnas en gång om året konferensen, Miljö- och kemidagarna. Där föreläser representanter från myndigheterna, forskningsvärlden och näringslivet och delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.

–  Det finns ett stort behov av att sprida kunskap då många verksamheter kan arbeta mer med substitution av farliga kemikalier och redan i inköpsfasen fundera över kemikalier som skapar problem för avfallsledet.

Anmäl dig till Miljö- och Kemidagarna

Första dagen kommer att handla om nyckeltal, ekonomi och lyckade kemikalieframsteg. Under andra dagen kommer det vara fokus på praktiska fall och arbetsmedtoder. Deltagarna får även ta del av aktuella ämnen från Kemikalieinspektionen. Andra talare är ChemSec, Tekniska Verken i Linköping, Chalmers och Naturskyddsföreningen.

Anmäl dig till Miljö- och Kemidagarna för att lära dig mer om kemikalielagstiftning, kemikaliehantering och få tips och råd av hur andra verksamheter arbetar. Miljö- och Kemidagarna äger rum 26-27 april i Göteborg. För agenda och anmälan: Miljö- och kemidagarna.

Frukost- och lunchseminarier

EcoOnline anordnar även kostnadsfria frukost- och lunchseminarier runt om i Sverige. Deltagarna får lära sig vilka skyldigheter deras företag har, hur den senaste lagstiftningen ser ut och om hur de kan effektivisera hanteringen av kemikalier i sin verksamhet.

Behov att sprida kunskap i branschen

–  Många verksamheter inser inte att kemikalier innefattar färg, lim, rengöringsmedel, whiteboardpennor, oljor och smörjmedel. Våra seminarium är väldigt uppskattade och vi har även börjat med ”tips och tricks” på hemsidan för att göra informationen lättillgänglig, säger marknadskoordinator Emelie Johansson.

Anmäl dig till ett seminarium för att lära dig mer om kemikalielagstiftningen som gäller för just din verksamhet och hur ni kan effektivisera och förenkla er kemikaliehantering.


Kontakta företaget:


*Obligatoriska fält

Se Miljö- och Kemidagarnas agenda här

Seminarium med EcoOnline


Skriv ut