prodtex

Förträffliga experter inom produktionsteknik

Susanna Björk Webbjournalist

Prodtex  är en förkortning av ”production technology excellance” – översatt till förträffliga experter inom produktionsteknik. Konsultföretaget brinner för att effektivisera, automatisera och utveckla produktion och produktionsutrustning på företag runt om i världen.

Genom att erbjuda konsulttjänster och mjukvarulösningar för sina kunder är deras huvudfokus att rationalisera processer och metoder för fordons-, flyg- och offshoreindustrin.

Stolta prisvinnare på Volvo Car Corporation

I framkant inom produktionsteknik

På bara 3 år har Prodtex skapat sig ett varumärke som är känt världen över och med partners i kända bolag som Dassaults Systémes, Tetrafix, MTC, Boxjoint och AMRC konkurrerar de ut många konsultföretag inom branschen.

De ligger i framkant vad gäller produktionsteknik- och utveckling och har lång erfarenhet inom innovationstung industri och forskning. I huvudsak arbetar de med konstruktion av produktionsutrustning, automation, robot- och offlineprogrammering, fixturlösningar och industriell utrustning.

Lång erfarenhet och betydande samarbetspartners

Vd Jan Blomkvist beskriver Prodtex som ett företag i framkant och är specialister på produktionsteknik. Tack vare sin spetskompetens inom flera olika discipliner kan de erbjuda en väldig bredd i sitt tjänsteutbud.

– Vi ligger långt fram i utvecklingen och med tanke på vår kundportfölj så är vi nog lite fräckare än vad vi tror, säger Jan.

Samarbeten med Volvo SAAB, Marshall & Airbus

Jan har lång erfarenhet inom branschen och började själv sin karriär på Volvo-fabriken för 40 år sedan, företaget som i dag är Prodtex största kund. Andra betydande kunder är SAAB, Marshall Aerospace, Airbus och Kleven.

prodtex2

Forskningsprojekt med universitet

– Tack vare vår långa erfarenhet att utveckla nya lösningar till industrin inom produktionsteknik i kombination med förmågan att leverera industrimogna produkter är vi en bra forskningspartner, säger Dr. Henrik Kihlman, forskningsansvarig på Prodtex.

Medlemmar i MTC och AMRC

Prodtex är medlemmar i engelska MTC, ett center utvecklat för att effektivisera produktionstekniken. De är också medlemmar i AMRC tack vare att de ligger så långt fram i sin tekniska utveckling.

Forskning med Chalmers

På Chalmers i Göteborg bedriver de forskning med institutionen för produkt- och produktionsutveckling. Där pågår forskning tillsammans med Volvo Cars och SAAB Aerospace.

Samarbeten med Norge

Prodtex bedriver forskning även i Norge tillsammans med det norska universitetet NTNU, Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet tillsammans med ett av Norges största varv, Kleven Verft.

Partner till Dassault Systémes

Prodtex är partner till Dassault Systémes och återförsäljare av programsviten DELMIA i Sverige, Norge och Danmark. DELMIA är en produktportfölj som ingår i Dassaults plattform 3DEXPERIENCE för att effektivisera processer på företag.

– Många inom produktionsutveckling vill flytta fabriker utomlands där arbetskraften är billigare. Vi vill istället utveckla verksamheten och automatisera processer för att behålla, ta hem och kvalitetssäkra produktion, säger Jan.

Detta gör de genom att bygga upp virtuella fabriker och visa på hur man kan effektivisera produktionsplanering och arbetet i fabriker.

Rekrytering

Prodtex är i en expansiv fas och söker ständigt nya konsulter som vill vara med på en utvecklande resa inom produktionsteknik. Känner du dig träffad?

Spara pengar genom att effektivisera utvecklingen av din produktionsutrustning!

Prodtex


Skriv ut