reply_media_news

Få tid över till något roligt – lämna bokföringen till Reply

Anna Karlström Webbjournalist

Umgås med familjen istället för att sitta med bokföringen en lördagskväll. Reply Redovisning & Revisionär bolaget som är måna om kundernas tid.

– Gör det du är bra på så sköter vi redovisningen! Det är vi riktigt bra på, säger Fredric Alm, VD och auktoriserad revisor.

 Kombo av redovisning och revision

Reply Redovisning och Revision står, som namnet visar, på två ben. En stor fördel med kombinationen är att de kan hämta mycket utifrån uppdrag av olika karaktär och därigenom få större inblick och bredare kompetens.

– Som revisor arbetar jag med cirka 120 uppdrag per år, redovisningskonsulterna jobbar kontinuerligt med vardera 15 – 20 bolag. Där kan vi verkligen ta lärdom från de olika casen och hur vi jobbar med dem, beskriver Fredric.

Enkelt och smidigt för kunderna

Reply har sedan starten 1998 velat göra arbetet smidigt och enkelt för kunder. Idag finns förutsättningarna att helt integrera Replys tjänster med kundernas företag.

– Kunden kan ha koll på vad som sker vilket skapar lugn samtidigt som de kan lägga all tid på sin kärnverksamhet, säger Fredric.

Gör det du är bra på

En tanke som Fredric ofta bär med sig är ”Gör det du är bra på”.

– Som jag tänker själv, 250 spänn för att byta däck när jag kan göra det själv på en kvart. Men för mig tar det inte en kvart och det är svinkallt ute. Då finns det ingen anledning att inte lämna över det till proffsen, säger han.

Personliga alternativet

Reply beskrivs som den lagom stora byrån. Inte för stor och inte för liten.

– Vi ligger där mittemellan som ett mer personligt alternativ, säger han.

Fredric har själv jobbat i både stor- och liten regi och menar att detta är vad som passar honom bäst. Han beskriver att det bästa med jobbet är alla kunder och just möjligheten att lära känna dem på mer än ett redovisningsplan.

– Jag kan inte ha koll på alla case men jag känner nästan alla kunder, det gillar jag, säger han.

Samarbeten med flera branscher

I samband med den nära relationen som växer fram mellan kunderna och redovisningskonsulterna blir Reply ett bollplank i fler frågor. De har ett stort nätverk som de gärna delar med sig av till sina kunder.

– Kunderna ringer ju till oss i fler frågor än just detta. Vi hjälper dem även med till exempel juristkontakter eller skattekonsulter, berättar Fredric.

De anställda är grunden i bolaget

För att inte bli ett för stort bolag har Fredric, som även har varit fotbollstränare, som princip att de inte ska vara mer än 11 anställda, likt ett fotbollslag.

Han beskriver att de anställda är grunden i bolaget och att utan dem hade ingenting varit möjligt.

– Vi har en bra mix av åldrar och personligheter. Alla är väldigt duktiga och villiga att gör det lilla extra för att hjälpa kunderna, något kunderna känner av, säger han.

Kunderna har alltid minst två redovisningskonsulter som är insatta i bolaget. Då finns alltid någon som kunden känner till om någon skulle vara sjuk eller sluta här, fortsätter Fredric.

Reply

Mix av nöje och jobb

Då Reply är sponsorer till IK Sävehof kan du som kund få följa med på matcher i nya Partille arena.

– Vi är måna om våra kunder och vill alltid ge dem det lilla extra, avslutar Fredric.

Kontakt Fredric på 031 – 788 76 44 eller fredric.alm@reply.se för att se hur de kan hjälpa dig.

Få tid för det som är viktigast för dig

Reply Redovisning & Revision


Skriv ut