petra-roholt

En varm och närvarande begravningsbyrå i Göteborg

Susanna Björk Webbjournalist

Wahls Begravningsbyrå var en av de första begravningsbyråerna i Göteborg och nyligen hittades en faktura ända från 1920-talet. Senare slogs de ihop med Oscar Fredrik Begravningsbyrå och då föddes Oscar Fredrik och Wahls Begravningsbyrå, som i dag återfinns i Linné i centrala Göteborg och i Västra Frölunda.

Närvarande och stöttande i alla uppdrag

Petra Roholt har arbetat inom branschen i flera år. Oscar Fredrik och Wahls Begravningsbyrå ingår i Momentogruppen där de tillsammans arbetar med bland annat Familjens Jurist och Juristbyrån och många andra lokala begravningsbyråer från norr till söder för att kunna bistå sina klienter med komplett hjälp och assistans.

Fin & minnesvärd begravningsakt

Det som gör dem unika bland sina branschkollegor är att de är väldigt närvarande, serviceinriktade och måna om kundvård. Deras uppdrag är väldigt komplexa och inget uppdrag är det andra likt. Koncepten finns kring hur en begravning ska gå till men de strävar alltid efter att göra skillnad och att ge det lilla extra för att göra begravningsakten så fin och minnesvärd som möjligt. Jag möts av en glad och välkomnande stämning, något som de sedan tar upp självmant under intervjun.

– Vi är ingen stor byrå där man ringer till en växel och blir vidarekopplad. Här får du prata med mig direkt och jag är med från början till slut och är närvarande under hela processen fram till begravningsakten. När personen sedan kommer hit så lägger vi det på en bra nivå. Vi ger verkligen allt i varje uppdrag, säger Petra.

Svensk begravningslag

I Sverige finns en begravningslag om 30 dagar, och det är mycket som ska hinnas med. För många är detta en omtumlande period i livet och många är inte benägna att själva ordna med kontakt till bland annat myndigheter.

Oscar Fredrik och Wahls Begravningsbyrå är länken som tar hand om allt och lämnar med varm hand över till deras samarbetspartners som är experter inom respektive område, för hjälp med bland annat bouppteckning eller andra juridiska åtgärder. Inför besöket på begravningsbyrån kan denna checklista ge er vägledning.

Begravningsförsäkring och Vita Arkivet

Nyligen har begravningsbyrån börjat tillhandahålla Momento begravningsförsäkring. Denna försäkring tecknar du så att du vet att det finns pengar avsatta för din begravning. Något som ger större valfrihet men också skapar en trygghet för dina närstående. Genom att skriva i det ”Vita Arkivet” hjälper du även dina närstående med vägledning och önskemål inför begravningen.

Kontakta Petra för att se hur ni kan få en fin och minnesvärd begravningsakt på 031-14 19 39 eller skicka ett maila.

Utforma begravningsakten precis som du vill ha den, i en varm och trygg atmosfär.

Oscar Fredrik och Wahls Begravningsbyrå


Skriv ut