Cute 6 years old boy looking through the window

En trygg vardag med personlig assistans från Allas Assistans

Anna Karlström Webbjournalist

Om du inte har möjligheten att vara din egen assistanssamordnare men samtidigt vill ha en större frihet och ett större engagemang än vad kommunen ofta erbjuder. Då är valet enkelt – Allas Assistans, personlig assistans för barn och vuxna för att känna total trygghet trots funktionshinder och unika behov.

”Vi finns för våra kunders trygghet.”

Stöd för pojken med autism

En pojke med svår autism hade haft assistans från kommunen under en tid men den totala tryggheten som föräldrarna ville ha för sin son fanns inte. Kommunen hade inte kunnat erbjuda en assistent som till hundra procent passade pojken och hans behov. Föräldrarna vände sig då till Allas Assistans för att höra vilka möjligheter som fanns.

Alla personer med autism är helt unika och det gäller att förstå personen mer ingående och vad som krävs av en assistent för just denna person, berättar Susanne Carlson Kjellberg. För att hitta rätt person åt pojken tog Allas Assistans kontakt med flertalet autismförbund och letade tills de hittade en person som kändes trygg för både pojken och hans föräldrar.

– Man kunde se desperationen när de inte fick den hjälp de behövde. De lever i en svår situation och när en sten släpper och de kan slappna av lite, då känns det riktigt gott även för oss, berättar Susanne.

Skräddarsydd personlig assistans för alla

På Allas Assistans kombineras flexibilitet med ett närmare 400 engagerade assistenter för att maximera möjligheten att anpassa assistansen efter kundens eller de anhörigas önskemål. Om en kund inte trivs med sin assistent jobbar de tills de hittar en som passar, det är av stor vikt att kunden känner stort förtroende till sin assistent.

– Detta är den viktigaste delen, det strävar vi alltid efter, säger Gunilla Nielsen.

Gunilla beskriver också att runt en tredjedel av kunderna har utländskt ursprung och att det finns flera assistenter som talar flera språk för att bemöta dessa behov.

– Kommer det en kund som talar spanska och vill att assistenten ska prata spanska så ordnar vi det, säger Gunilla.

Aktiviteter för kunderna

På Allas Assistans vill de skapa något mer och ge kunderna lite guldkant på vardagen, vilket annars kan vara svåråtkomlig för dem. Det finns en aktivitetskommitté där alla får vara med som varje vecka träffas för att ha kul tillsammans men även för att planera in kommande aktiviteter.

– Då kan det vara att vi gemensamt åker till Gekås i Ullared, går på Liseberg ihop eller anordnar en kräftskiva. Ibland kan det vara svårt att träffa personer i samma situation så detta är väldigt uppskattat, berättar Milla Meyer.

Juridisk hjälp vid LSS

Allas Assistans ger sina kunder tillgång till kvalificerad juridisk kompetens. Juristerna på Allas Assistans sköter hela din ansökningsprocess, från att hjälpa dig ordna fram läkarintyg, till att delta vid hembesök. De finns som stöd när du ska förstå vilka regler som styr LSS, lagen om stöd och service, men också vilka rättigheter du har.

– Vi slåss för dina rättigheter & din rätt till assistans, avslutar Sirus Hadsson.

Kontakta Allas Assistans för att se dina möjligheter till en tryggare vardag.

Skapa en trygg vardag trots funktionsnedsättning

Allas Assistans


Skriv ut