gustavsson_begravning_media_news

En personlig begravningsbyrå med nyfikenhet och mod

Anna Karlström Webbjournalist

Många har en bild av hur en begravningsentreprenör ser ut och blir förvånade när de träffar Maria och Linnéa som sticker ut från den normen. På Gustavssons begravningsbyrå välkomnas du av två varma, äkta och behagliga tjejer som har ett engagemang du inte går miste om.

”Vi är lyhörda och skapar ett fint sista avsked”

En dröm om en begravningsbyrå slår in

Linnéa och Maria har under åren pratat mycket om deras gemensamma dröm. När de plötsligt fick chansen att köpa en begravningsbyrå gick allt väldigt snabbt.

Med Gustavssons begravningsbyrå i Göteborg och Ströms begravningsbyrå på Tjörn lever de nu sin dröm vilket verkligen speglar av sig i deras engagemang.

En begravningsbyrå i nutiden

Maria och Linnéa vill arbeta modernt samtidigt som det är viktigt att behålla det traditionella. De är de anhörigas ombud och är inte rädda att be om saker för de anhöriga för att göra stunden så personlig och minnesvärd som möjligt. Det kan handla om allt från att spela den avlidnes favoritmusik från en iPhone, göra unika programkort  till att smycka kyrkan eller kapellet med något personligt.

De lägger också stor vikt vid att anpassa sig, de beskriver att en del inte har lika mycket tid som andra att planera en begravning och att kunderna då kan förbereda i princip hela begravningen på hemsidan inför det kommande mötet.

Sen dagen de slog upp dörrarna har de valt att vara tillgängliga för kunderna och är lyhörda för deras önskemål.

– Det kan vara att vi har kundmöte en lördag, träffar de anhöriga hemma hos dem och att vi svarar i telefon dygnet runt, säger Linnéa.

Liten byrå som värnar om det personliga

Just det personliga mötet återkommer de till flera gånger. De beskriver att det är vid den personliga kontakten de kan göra skillnad. Det är i detta möte de kan lära känna den avlidna personen, plocka fram det unika och skapa en begravning som verkligen speglar den som gått bort.

– Vi frågar alltid ”hade Bertil själv någon önskan?” Vi får höra fantastiska livshistorier och kan till och med skratta tillsammans med de anhöriga mitt i all sorg, säger Maria

Från borgerlig officiant och sång till begravningsblommor och catering

gustavssons_begravningsbyra_media_news

På Gustavssons finns stödet under hela processen, de gör allt för att underlätta för de anhöriga och få dem att känna sig omhändertagna. De beskriver att de anhöriga är i stor sorg och inte ska behöva tänka på mer än nödvändigt.

– Det känns bra att kunna säga ”jag ringer det samtalet åt dig” eller ”tänk inte på det, vi ordnar det”, säger Maria.

Maria har genomgått Sveriges Begravningsbyråers förbunds utbildning för Borgerliga Officianter och håller i de flesta av Gustavssons Borgerliga ceremonier som blir allt vanligare. Linnéa sjunger på merparten av begravningarna.

”Vi erbjuder helheten”

– ”En dag ska vi alla dö men alla andra dagar ska vi leva” är en strof vi bär med oss. Den dagen när det händer finns vi med, beskriver Linnéa

Hos Gustavssons får du hjälp med allt kring begravningen, samt den juridiska biten med t.ex. arvsfrågor och bouppteckning. De bokar ceremonilokal, officiant, blommor mm. De kistlägger och klär på den avlidna på bårhuset och tar emot de närstående och gästerna i kyrkan eller kapellet på begravningsdagen.

– De anhöriga vet att fotot på barnbarnen ligger på bröstet på den som gått bort för vi har lagt det där. Det tror jag känns som en väldig trygghet, säger Maria.

Gustavssons Begravningsbyrå, en begravningsbyrå som är med hela vägen.

En begravningssbyrå med stort engagemang och personlig värme

Gustavssons begravningsbyrå


Skriv ut