57nord_media_news

En helt ny båtupplevelse – som ribbåten fast mer komfortabel

Anna Karlström Webbjournalist

Känslan av att åka riktigt snabbt till havs, med påtagligt adrenalinpåslag och vågorna kastande upp mot båtkanten är riktigt häftig. Men den passar inte för alla. Med 57˙Nord får du farten, upplevelsen och den härliga känslan men med tak över huvudet vilket ger en mer komfortabel upplevelse.

– Du är på havet och åker snabbt men du kan sitta i dina vanliga kläder och dricka ett glas bubbel eller något annat under turen, säger Niclas Franklin som är en av grundarna.

Agapi 950 med ursprung i ribbåten

Båten kan jämföras med ribbåten då den precis som ribben har pontoner. Detta är dock något helt annat menar Niclas.

– Detta är en båt med mer inredning och komfort. Det är en annan typ av båt vilket skapar en annan typ av upplevelse, säger Niclas.

Båten är en Agapi 950 Twin. Agapi är ett svenskt båtmärke, något Niclas beskriver är unikt i sig.

– Den går i 45 knop vilket motsvarar 85 km/h något som upplevs betydligt snabbare på hav än på land. Det kan susa till ordentligt och du åker från Göteborg till Mollösund på en timme och till Marstrand på knappt 30 minuter, fortsätter han.

57nord_2_media_news

Nytt segment på båtmarknaden

Både Niclas och hans kompanjon Rikard Holmgren har ett stor båtintresse och älskar livet på sjön. De menar att konceptet är ett segment som saknats på marknaden och att det finns en stor målgrupp som inte kan eller vill studsa på vågorna i en öppen båt med skidglasögon och overall.

– Farten finns ju där om man vill även om man inte upplever den på samma sätt. Detta är ett bra komplement som passar alla, säger dem.

Åk båt till julbordet

Med 57˙Nord blir båtsäsongen längre. När kapellet fälls ner och värmen är påslagen kan du oavsett väder sitta varmt och skönt i båten.

– Med oss kan man åka ut med båt för ett julbord i skärgården mitt i december samtidigt som du får den genuina båtkänslan, säger Niclas.

Den goa värmen i båten kan vara en fördel även i juli när den svenska sommaren inte alltid visar sig från sin bästa sida. Är det däremot varmt kan man fälla upp kapellet och njuta av solen och känna vinden i håret.

Bjud med kunder ut i Göteborgs skärgård

För företag som ska bjuda ut kunder från andra delar av Sverige eller världen passar upplägget perfekt. Ni får se Göteborgs vackra skärgård i bra komfort och kan samtidigt avslappnat umgås.

Niclas poängterar även att båtupplevelsen passar lika bra för privatpersoner. Ett jättekul sätt att fira en födelsedag, svensexa eller möhippa, lägger han till.

Båttur med lunch eller heldag med konferens

Man kan beställa färdiga paket som man satt ihop tillsammans med olika restauranger och konferensanläggningar.

– Ett alternativ är att man åker en tur för att se öarna kring Göteborg och äter på en trevlig skärgårdskrog. I ett större paket kanske vi åker till Kärringön eller Mollösund i kombination med en konferensdag eller matupplevelse.

Kontakta 57˙Nord för mer information eller offertförslag för er nästa båtresa.

Gör dig redo för en helt ny upplevelse!

57 Nord


Skriv ut