dockyard_hotel_media_news

Dockyard Hotel – en oas mellan hav och stad

Susanna Björk Webbjournalist

Dockyard Hotel är hotellet med den perfekta symbiosen mellan havets friska luft västerut och pulsen från city rakt österut. Mitt emot Göteborgs hamn, vid Nya Varvet ligger hotellet med sina sju logifastigheter fördelade på 152 hotellrum, restaurang och konferenscenter. En oas mitt mellan hav och stad! Hösten går med stormsteg och det är redan nu dags att boka in något att se fram emot i vintertid, boka julbord med Arvingarna eller fantastisk nyårsupplevelse på Dockyard Hotel.

Sommar på Dockyard Hotel

Det fantastiska läget gör platsen till en riktig sevärdhet och värd att besöka enbart på grund av de vackra vyerna.  Uteserveringen som vätter mot havet kommer att öppnas upp under sommaren och erbjuder då festlig bar, musikupplevelser och grill. Under sommaren kommer även verksamheten kring gästhamnen att utvecklas i liten skala och utökas successivt. Alla är välkomna till en semestervisit på Dockyard Hotel för prisvärd sommarlogi..

 

En plats för både familj och konferens

De 148 hotelrummen är av olika slag, från enkelrum och dubbelrum, till familjerum och sviter. Standarden är hög vilket genomsyrar samtliga delar av verksamheten. Rummen har alla säregna karaktäristiska drag och är unika med en historia. Vad sägs om att bo i ett etagerum i Kaptenslängans gula kasernflyglar från 1820 eller i ett rum i fängelset? Många av hotellrummen är nyrenoverade och har alla 4-stjärnig standard. Här finns även plats för konferens och under augusti är det premiär för konferenscentret Campus vid Dockyard Hotel, i samarbete med Västra Götalandsregionen.

– Vi har sytt ihop olika stora konferenspaket för gästerna, som innehåller logi, mat och konferenslokal. Därtill kan vi rekommendera olika aktiviteter för konferensgästerna, både hos oss men också i närliggande områden, säger Magnus.

Fem minuter från stan

På bara fem minuter tar du dig från stan till Dockyard Hotel och det tar inte mycket längre tid att ta sig till hotellet kollektivt. När du bor på Dockyard Hotel är tanken att du ska kunna parkera bilen eller kliva av spårvagnen och bara kunna njuta och vara i och runtomkring området. Därför är aktiviteter på området i fokus. Här finns fina promenadstråk och cykeluthyrning för att nämna några. I planerna ligger också att bygga en boulebana samt en minigolfbana på området under 2017.

Den anrika historien om Axel och Emilia gör sig påmind i många olika delar av hotellet. Inte minst genom Emilias berömda musselsoppa som i orignialrecept med en modern touch serveras i restaurangen eller den ljusa och inbjudande inredningsstilen som de själva hade när de startade den lilla enkla hotellverksamheten för längesedan.

Upplev sommaren på Dockyard Hotel

Dockyard Hotel


Skriv ut