DH_media_news

Den mest miljövänliga och ekonomiska vägen till frisk luft

Anna Karlström Webbjournalist

Den erfarna leverantören med den tyska kvalitén, så kan man kortfattat beskriva D+H Svenska. Ventilationsleverantören har sitt ursprung i just Tyskland och har varit förenade med kvalité sedan starten för över 40 år sedan. Vad som genomsyrar verksamheten är den höga kvalitén och det ständiga miljötänket.

Komplett leverantör med kvalité

D+H levererar moderna ventilationssystem som ligger helt rätt i tiden. Här  produceras allt material inhouse vilket gör att kvalitén alltid kan säkerställas och kunderna kan känna sig trygga med vad de får. Att D+H även är den enda leverantören i Sverige som är en komplett leverantör vid all försäljning ger också stor trygghet för kunderna. Här får de allt från projektering och tillverkning till leverans och installation. Tony som är Sverigechef för D+H säkerställer också den höga kvalitén genom att beskriva att den ibland är för hög.

– Kunder kan ringa efter 20 år och beskriva att de egentligen vill uppdatera sin ventilation men att de befintliga systemen aldrig går sönder. Det får man väl ändå säga är ett bra betyg.

DH_window_media_news

Lägst miljöpåverkan och driftkostnad

För att ha frisk luft och behaglig temperatur inne krävs ofta lite hjälp på traven, för det levererar D+H naturlig ventilation. De utför omfattande förstudier inför ventilationsanläggningarna och levererar tekniskt avancerade system. Naturlig ventilation har lägst miljöpåverkan och lägst driftkostnader på marknaden.

För att framställa naturlig ventilation arbetar D+H med redan tillgängliga energikällor i form av termik och vindtryck. Termik är en luftström som skapas genom att varm luft inomhus och kallare luft utomhus väger olika. Tony beskriver att vi i Sverige har bra temperaturskillnader under stora delar av året vilket gör att den naturliga ventilationer är perfekt för vårt klimat. Under de delar av året när det är för varmt för att luften ska kunna strömma av sig självt används vindtryck som hjälper luften att strömma och bli ventilerad för byggnaden.

Euro-SHEV, unik produkt vid brand

D+H arbetar även med brandgasventilation och rökventilation. Elektrisk brandventilation i form av motoriserade luckor som placeras i fönster, fasader och tak som öppnas automatiskt vid rökutveckling.

Alla rökluckor från D+H är CE-märkta och produceras utifrån verksamhetens unika produkt Euro-SHEV. Genom samarbeten med många av Sveriges fasadproducenter har D+H tagit fram denna produkt för beräkning, dimensionering, produktion, leverans och installation av rökluckor. Tony beskriver just beräkningen och dimensioneringen som de största fördelarna, i kombination med materialet blir Euro-SHEV en otroligt unik produkt.

– Med Euro-SHEV jobbar vi med helheten och fokuserar på säkerheten, till och med lite i överkant ibland. Samtidigt är vi på brandsidan och det är inget du kan laborera med, det kan ju få förödande konsekvenser, säger Tony.

Kontakta D+H Svenska för mer information om hur du på ett kostnadseffektivt och miljösmart sätt kan ventilera i din byggnad.

Miljövänlig och modern ventilation

D+H Svenska


Skriv ut