Hanna_Media_news

Foto: ©Anna Karlström

De bästa ledarna förstår att de behöver en coach

Anna Karlström Webbjournalist

Att hjälpa människor och företag att utvecklas. Det är vad Hanna Plymouth på H Plymouth Utveckling AB arbetar med och brinner för. Coaching är kanske det allra kraftfullaste verktyget för att utvecklas – Alla nyckelpersoner i en organisation har helt klart nytta av en coach, menar Hanna, certifierad executive coach.

Utmana & utveckla ditt ledarskap i höst!

Motivation genom nyfikenhet

Coaching är ett verktyg för att hjälpa folk att hjälpa sig själva. Det gör Hanna genom att skapa nyfikenhet och hitta den inre motivationen. Coaching är värdefullt för alla nyckelpersoner och Hanna tipsar om att vid nästa utvecklingssamtal be om en coach istället för ytterligare en utbildning.

– Du får möjlighet att hitta kraft inom dig själv för att göra helt nya saker, och för att göra saker på nya sätt. Det är garanterat både utvecklande och roligt!

Med utgångspunkt i idrotten

För att bli bättre på något måste man träna och utmanas både i sitt tankesätt och i vardagens arbete. I idrottsvärlden har coaching varit etablerat länge. Där arbetar man med att hitta sitt sätt att utvecklas istället för att bara bli instruerad och göra som någon säger till en.

Idag har idrottsmän ofta ett helt team runt sig för att utveckla både fysik, teknik och det mentala. Ofta är det just den mentala träningen som gör skillnaden. Hur många VD:ar har ett träningsteam som hjälper dem att träna smart och vara bäst när det gäller?

Kombination av utmaning och trygghet

1DSC_1133-001

Hanna Plymouth, certifierad executive coach

Hanna är en energifylld person som har nära till skratt. Hon är duktig på att lyssna och förstå vad individen framför henne behöver. Hon anpassar sig efter individen och älskar att utmana.

– Jag utmanar nog mer än de flesta. När reaktionen på en fråga är ”oj, den var svår!” vet jag att vi är nära något viktigt. Många ger mest råd och tips och skapar ett trevligt samtal, så jobbar inte jag, säger Hanna.

Alla har nytta av en coach

Många chefer och VD:ar tränar fysiskt för att orka göra ett bra jobb men glömmer ofta träna sitt ledarskap. De som har förstått detta behov och har en coach är oftast de bästa, de ser att det finns potential i att utvecklas ännu mer.

Det handlar inte om att förändra personen – det handlar om att förfina och förbättra beteenden så att allt fungerar bättre.

– Även om man ändrar på vissa delar i beteendet är man fortfarande samma person. Man får verktyg för hur man ska agera vilket är vad som uppfattas av omvärlden, fortsätter hon.

Personlig utveckling och resultat för gruppen

Hanna_media_newsCoaching ger resultat på flera plan. Även när du jobbar mot professionella mål sker en personlig utveckling parallellt.

– Många hittar genom coachningen sitt sätt att kombinera jobbet med välmående i vardagen, berättar Hanna.

Dessutom bidrar en ledande persons utveckling till att personerna runt omkring utvecklas på sikt.

Certifierad coach

Hanna har sedan företagets start för drygt tio år sedan gått flera utbildningar och har bland annat blivit certifierad av Kjell Enhager, känd idrotts- och företagscoach, och NLP-proffset Magnus Kull på Coach2Coach.

Vad kan coaching innebära för dig? Gör dig själv och dina medarbetare tjänsten att träffa Hanna. Maila eller ring 0727-30 42 42.

Alla nyckelpersoner har nytta av en coach

H Plymouth Utveckling


Skriv ut