Handsome young business man with a laptop and colleagues at the background

CSC, en avknoppning av AGA Cryo – unik service och reservdelar för kryogen utrustning

Anna Karlström Webbjournalist

Jenny Lindqvist, Håkan Karlsson, och Johan Sternhufvud tog saken i egna händer när AGA Cryo Sverige lades. Resultatet blev CSC Cryogenic Service center, idag ett bolag med 9 anställda.

CSC sköter service, ombyggnationer reparationer av kryogena produkter i hela norden samt tillhandahåller reservdelar till kryogen utrustning i hela världen. Kunder är bland annat Aga, Linde, Praxair, Air liquid och Statolil med fler.

Service och reservdelar för kryogena tankar

Vi förstod att det skulle bli ett tomrum på reservdelar och service när Aga Cryo lades ner. Behovet efter en ny aktör för service, underhåll och reservdelar för kryogen utrustning blev påtagligt. Idag har vi, eller kan ta fram reservdelarna som Aga Cryo hade tillgång till. Idag har CSC samarbeten med flera stora aktörer på marknaden, som AGA, Praxair, Air Liquid, och sköter deras förebyggande service samt reparationer och ombyggnationer i hela Norden. Dessutom har vi ett stort sortiment av reservdelar för den kryogena marknaden, säger Håkan Karlsson, VD.

Reservdelar framtagna av AGA Cryo

På CSC finns både original- och specialreservdelar som från början är framtagna av AGA Cryo. Reservdelarna återfinns på servicetankar, fordon och anläggningar i hela världen och behovet efter dem är stort.

– Vi har i stort sett allt hemma, är det speciella reservdelar vi inte har tar vi fram dem, säger Johan.

Som en extern inköpsavdelning

När jag hör kollegorna berätta om utbud, tillgänglighet och service får jag känslan av att de kan ses som en extern inköpsavdelning. De håller med.

CSC står för en helhetslösning när det kommer till reservdelar, där kombinationen av kompetens inom inköp och frakter till hela värden samt den förståelse och erfarenhet företaget har av att använda utrustningen som säljs. Detta gör att vi kan hjälpa till med råd och förslag på lösningar på både små och stora frågor och problem, säger Jenny.

Bred kompetens genom egna erfarenheter

Erfarenheten och kunskapen fanns sedan tidigare genom roller inom service, nyproduktion och vakuumteknik/läcksökning på AGA Cryo.

De faktiska erfarenheterna med produkter, system, anläggningar, kundtankar och fordon som ligger till grund för kompetensen på bolaget är en stor styrka.

Kontakta CSC genom ett mail eller ring +4631 124940.

Service i hela Norden samt reservdelar till hela världen

CSC - Cryogenic Service center


Skriv ut