Crossfit_gym_media_news

Crossfit Södermalm – Crossfit för alla och på alla nivåer

Anna Karlström Webbjournalist

Ruffa material, hög musik och tunga vikter i kombination med vänlighet och glädje finns med en sån självklarhet bakom dörrarna på Crossfit Södermalm. Hit kommer man inte bara för den högintensiva och effektiva träningen utan även för den sociala samhörigheten och familjära känslan.

– Vi har på fyra år haft tre par som träffats här under tiden de har tränat som idag är gifta och har barn vilket är ett bra tecken på den härliga känslan vi har här, säger Karl Gullö, platschef.

Alla är välkomna att träna crossfit

På Tjärhovsgatan 21 hittar du en av Stockholms största crossfitboxar. Crossfit Södermalm är öppet dygnet runt och erbjuder såväl öppet gym som klasser av olika slag och på olika nivåer. Är du nybörjare, mer vältränad eller elitidrottare spelar ingen roll. På Crossfit Södermalm brinner coacherna för att vara snälla och hjälpsamma och verkligen få alla att känna sig som en del av anläggningen.

Crossfit på alla nivåer

När Karl började som platschef på gymmet för ungefär ett år sedan såg han att crossfit på många anläggningar enbart var anpassade efter erfarna utövare och ville skapa en miljö för alla att kunna träna. Karl och co. införde då stora satsningar på att alla skulle kunna prova på crossfit på sin egen nivå. Genom att du förstår vad det är, lär dig grunderna och finner glädjen i det skapas ett självförtroende som gör att du med självsäkerhet kan ge dig in träningsformen. Idag finns både nybörjare, mer träningsvana som vill avancera och elitidrottare på anläggningen som tillsammans  skapar en härlig gemenskap.

Karl

Karl Gullö, platschef Crossfit Södermalm.

Erfarna instruktörer

Karl beskriver att olika anläggningar har olika fokusområden och att Crossfit Södermalm idag är stolta över att fokusera på att vara snälla mot nybörjare och välkomna alla oavsett träningsbakgrund. Med erfarna och kvalitativa instruktörer finns alltid tid för varje individ för att förhindra skador och bygga upp bra teknik vilket är viktigt i all form av träning.

Under hösten kickar de igång extrainsatta introduktionstillfällen som ett led i satsningen att få fler personer att börja träna.

– På introduktionstillfällena hjälper vi till med grunderna och tekniken, vi svettas tillsammans och har framförallt riktigt roligt ihop, säger Karl.

Intropassen hålls på fredagar klockan 17:00 samt onsdagar 18:00, passen är helt kostnadsfria och du anmäl dig genom att maila info@crossfitsodermalm.se .

Vad är crossfit?

Frågan var crossfit är får Karl ganska ofta och ibland kan det vara svårt att beskriva den varierande och breda träningsformen.

– Det korta svaret på ”vad är crossfit?” är att du ligger svettig, nöjd och utmattad på golvet och undrar vad som just hände, säger Karl med ett skratt.

Högintensiv träning med alla muskler

Du tränar högintensivt, varierande och får med alla kroppens muskler i rörelser som är anpassade för att klara av det vardagliga livet. Träningsformens tre grundelement är styrketräning, gymnastik med kroppsvikt och konditionsträning. Med denna kombination får du allsidig och funktionell träning med mycket glädje, samhörighet och såväl hälsorelaterade som synliga resultat.

Myter om Crossfit

Karl beskriver att det finns en del myter och förutfattade meningar om träningen och att många tror att det är avancerat och att man måste vara vältränad för att klara av det. På Crossfit Södermalm känner man verkligen av den härliga stämningen i kombination med utmanande träning vilken nivå du än startar på.

– Det finns inte någon som inte klarar av crossfit, här finns verkligen något för alla, avslutar Karl.

Bli medlem redan idag!

Crossfit Södermalm


Skriv ut