CM-001

Foto: ©Anna Karlström

Cito Moveo – Skräddarsydd Relocation

Anna Karlström Webbjournalist

Dags för ert företag att ta in spetskompetens? Men vart ska personerna bo? Vilka tillstånd krävs? Vart ska barnen gå i skola?

Ta hjälp av Cito Moveo – det självklara valet för att smidigt förenkla processen. Jag träffar Eva Kennedy Nordqvist och Karina Nagel. Med erfarenhet av att bo och jobba utomlands kan de processerna utan och innan. De har dessutom förståelse för hur det är att flytta till ett nytt land och har koll på eventuella kulturkrockar.

Relocation med skräddarsydda lösningar

Att hjälpa företag med deras anställda som ska flytta i arbetet är den korta förklaringen av ett relocationbolag.

– Vi hjälper dem med allt det praktiska. Den som ska flytta ska inte behöva lägga energi på att landa i det nya landet. Allt ska finnas på plats, beskriver Karina.

dsc_0896-nef

Snabba arbetstillstånd med rätt underlag

Att veta vilka tillstånd och underlag som krävs för att få leva och arbeta i ett land kan vara väldigt svårt. Att alla länder dessutom skiljer sig mycket och ständigt förändras gör det hela ännu svårare. Cito Moveo är certifierade av Migrationsverket vilket innebär att de har kunskapen som krävs.

– Vi kan aldrig fatta ett beslut om tillstånd. Men vi kan se till att rätt underlag finns vilket underlättar väldigt mycket, säger Karina.

Samarbeten med ambassader och konsulat

Karina och Eva har erfarenhet från många länder och har god kontakt med ambassader, konsulat och myndigheter. De går igenom processen med företaget och personen som ska flytta vilket är en stor trygghet.

– Vi kan detta, det är vår expertis som krävs för att det ska gå fort och bli rätt från början, berättar Eva.

”Bostäder är vårt expertområde”

Genom ett gott samarbete med ett stort antal fastighetsägare möjliggörs snabba och stabila bostadslösningar med hög standard.

Cito Moveo är specialiserade på bostäder och erbjuder sina företags kunder bostäder i varierande storlekar, anpassade efter behov. Fördelen, jämfört med många andra, är att de har ett stort antal egna bostäder, både möblerade och omöblerade. Det underlättar för såväl den boende, HR-personal som fastighetsägare.

– Vi har bedömt att det är bättre, tydligare och enklare för alla parter. Det finns en stabilitet att vi alltid finns där, säger Eva.

Ett genuint intresse för människor

Att arbetet idag till stor del kommer från rekommendationer beskriver Eva och Karina som ett kvitto på att de gör ett bra jobb. Vilka av deras egenskaper som bidragit till den positiva utvecklingen är de överens om;

– Vårt genuina intresse, vårt engagemang och att vi bemöter alla lika.

Jobbar inte med färdiga paket

Många konkurrenter erbjuder färdiga paket med ett bestämt upplägg för den som flyttar. Cito Moveo erbjuder mer anpassningsbara och flexibla lösningar. De träffar kunden och går igenom behovet, därefter skräddarsyr de en lösning för varje tillfälle/individ.

– Har de ordnat skola till barnen själva är det mer relevant att vi lägger fokus på annat, kanske behöver frun hjälp att komma ut i arbetslivet istället, säger Eva.

Kreativitet & gemenskap på kontorshotell

Eva och Karina har fler järn i elden. Vid sidan av relocationbolaget driver de kontorshotell. Här är ett gott gäng i dagsläget men med ett par tomma rum välkomnar de fler till kafferasten.

– Förutom gemenskapen och våra fina lokaler tror jag läget och helhetslösningen lockar mest. När du har betalat din hyra ingår allt, från parkering till internet, säger Eva.

Kontakta företaget:


*Obligatoriska fält

Få hjälp med den praktiska flytten!

Cito Moveo


Skriv ut