Calpeda

Calpeda – en av de största på pumpar och pumpstationer

Anna Karlström Webbjournalist

Jag besöker Daniel Krans och Jan Ljungholm på Calpeda i Göteborg. En återförsäljare av vätskepumpar, pumpstationer, doseringspumpar och andra pumpar som importeras från Calpedas fabrik i Italien.

”Det är aldrig fel på själva pumpen”

Återförsäljare av Italienska vätskepumpar

Calpeda är ett italienskt företag som är en av världens största tillverkare och utvecklare av pumpar och pumpstationer. Calpeda-kontoret i Göteborg är generalagent för Calpeda i Sverige, kunskapen om produkterna är gedigen efter över 25 års erfarenhet.

– För att få kalla sig återförsäljare krävs det ett visst tillstånd från fabriken i Italien. Det är ett väldigt fint varumärke som vi är väldigt rädda om. Därför försöker vi vara så bra vi bara kan för våra kunder.

Kvalité, effektivt och prisvärt

Jag frågar Daniel om de främsta fördelarna med Calpeda. Han funderar en kort stund och svarar sedan att det är hög kvalité, snabb leverans och bra priser.

Alla pumpar testkörs innan leverans

I Calpedas fabriker testas alla pumpar innan de levereras. Det beskriver Daniel att de är ensamma om i Europa så vitt han vet och en faktor som verkligen garanterar hög kvalité.

– Vi har nästan aldrig några garantiåtaganden . Skulle något gå fel hänger de på installation eller service, aldrig på själva pumpen.

Hög effektivitet med snabba leveranser

För att påvisa effektiviteten berättar Daniel om en kund vars bevattningsystem gått sönder. För en konkurrent skulle det ta fem veckor lösa problemet. Tiden var knapp och kunden tog istället kontakt med Calpeda som hade en ny pump beställd, levererad och monterad på fyra dagar.

Flexibilitet i allt från service till priser

På Calpeda är de medvetna om vad produktionsstopp kan få för konsekvenser. De är därför måna om att hjälpa kunderna att lösa sina problem snabbt och effektivt.

– Fokus i första hand alltid ligger på att hjälpa kunden och vara anpassningsbar efter behovet. Även om man pratar priser försöker vi alltid vara flexibla. Det viktigaste är ju att kunden får det dem behöver när de behöver det.

Även pumpar från Varisco och Victor Pumps

Även om Calpeda är den största leverantören på kontoret finns även andra varumärken.

– Calpeda har ett otroligt utbud och är stora och riktigt vassa men vi säljer även Varisco och Victor Pumps som är ett bra komplement.

Användningsområden och anpassning

Användningsområdena för pumparna är otroligt brett. Daniel beskriver att man kan använda de olika modellerna inom allt från industrier och verkstäder till bevattning och poolsystem.

Dessutom finns flera möjligheter att anpassa pumparna och pumpstationerna efter beställarens önskemål.

– Det finns ett orginalutbud med bland annat cirkulationspumpar, dränkpumpar och poolpumpar men sen går ju i stort sett allt att modifiera och anpassas till ändamålet.

Tillverkare och leverantörer av reningssystem

Calpeda tillverkar även vattenreningssystem för biltvättar, båttvättar, övrig industri där de behöver rena sitt processvatten innan utsläpp till kommunala reningsverk.

Kontakt med Calpeda

För frågor, prisförslag eller mer information om upplägg eller produkter – ring 031 23 28 90 eller skicka ett mail.

Läs mer om produkter och utbud!

Calpeda i Göteborg


Skriv ut