angered_begravningsbyra_medianews

Begravningar för alla religioner, alltid med personligt bemötande

Anna Karlström Webbjournalist

Med gedigen erfarenhet av arbete med begravningar på både Fonus och en privat byrå var det faktiskt Livias hundar som fick henne att starta sin egen begravningsbyrå – Angereds begravningsbyrå. Hundarnas sätt att vara och det de bidrar med är på många sätt något som avspeglar Livias arbete. Det lyhörda, ärliga och trovärdiga bemötandet är vad Livia brinner för och arbetar med varje dag.

Mångkulturell erfarenhet

Livia Lundbäcks bakgrund har på många sätt påverkat hennes sätt att arbeta och livet i stort. Med ursprung från Ungern, nu bosatt i Kortedala och byrån i Angered ligger det mångkulturella henne varmt om hjärtat. Begravningar och tiden efter en anhörigs dödsfall kan se olika ut beroende på vilken kulturell bakgrund du har. Genom att Livia har arbetat i branschen länge och mött olika kulturer och traditioner har hon stor erfarenhet och kunskap kring olika ritualer och seder.

Livia beskriver hur människor ofta blir blockerade eller stänger av för information när de har sorg eller befinner sig i chock. Det är då viktigt att vara väldigt tydlig beskriver Livia.

– Människor ska alltid förstå mig. Förstår man inte kanske man inte vågar ställa frågor, jag ser till att alla får det stöd och det bemötande de behöver, säger Livia.

Begravningar inom alla religioner

Oberoende av din religion och kultur är du alltid välkommen till Livia för ett vackert och värdefullt sista avsked. Angereds begravningsbyrå arbetar med begravningar för alla. Intresset i att lära sig mer om olika kulturer har givit Livia mycket och att alltid vara lyhörd och aldrig se sig själv som fullärd tar hon med sig vid alla tillfällen.

Stöd hela vägen

När en kund kommer till Livia får de alltid ett personligt bemötande. Livia försöker lära känna personen som ska begravas och göra honom eller henne närvarande i stunden genom en personlig dialog med de anhöriga. Här är det viktigt att de anhöriga vågar visa känslor, berätta och ställa frågor. Det är så en relation skapas och ett vackert avsked skapas, menar Livia.

Från dödsfall till begravning

Livia är alltid med de anhöriga i hela processen från dödsfall och sorgearbete till det att personen begravts och även efter begravningen om den önskan finns. Livias stora erfarenhet gör också att hon har stor kunskap i frågor som kommer i och med att en anhörig går bort. Det kan handla om försäkringar, bouppteckning och betalningsmöjligheter för begravningen. Livia har även en stor erfarenhet och goda kontakter vid beställning av gravstenar och hjälper kunderna med en vacker och personlig gravsten som passar för personen som ska begravas.

Livia är med hela vägen, hon tar tiden som krävs och lämnar inte förrän hon ser att axlarna gått ner och kunderna känner ett lugn.

– Jag vill alltid få mina kunder att våga låta känslorna komma fram. Jag håller dem i handen och leder dem hela vägen. Man ska alltid känna sig trygg i mötet med mig, säger Livia.

Du kan ringa till Livia på telefon 0703-718758 om du vill ha ett personligt bemötande och en vacker begravning för en anhörig.

Angereds Begravsningsbyrå på Facebook

Angereds Begravningsbyrå


Skriv ut